A fenntarthatósági képzések szerepe és hatása a cégek működésére

by | jún 26, 2024 | kiemelt-3, Munkaadók - HR Blog

Lehet, hogy meglepő, de a fenntarthatósági képzések növelik a termelékenységet és csökkentik a fluktuációt!

fenntarthatósági képzések

A fenntarthatóság egyre inkább kulcsfontosságúvá válik a vállalatok számára több területen is. A fenntarthatósági képzések és workshopok nemcsak a vállalatok környezeti hatásának csökkentését célozzák, hanem a társadalmi felelősségvállalás és gazdasági hatékonyság növelését is. Egyre több cég ismeri fel, hogy a fenntarthatóság jó hatással van a vállalkozás életére, így a munkavállalói számára is át kívánja adni ezt a tudást.

Ezek a képzések nemcsak a környezetvédelemről szólnak, hanem arról is, hogy miként alakíthatjuk át a munkahelyi kultúrát, növelhetjük a munkavállalói elkötelezettséget és járulhatunk hozzá egy jobb jövőhöz.

Én is tartok cégeknél edukációs programokat, ebben a cikkben összeszedtem, miért érdemes komolyan venni a fenntarthatósági képzéseket, és milyen előnyökkel járhatnak ezek hosszú távon.

Milyen előnyei vannak annak, ha a cégek fenntarthatósági képzéseket szerveznek a vezetőik vagy a dolgozóik részére?

Szemléletformálás: a fenntarthatósági egyre inkább központi szerepet kap a cégek életében. Fontos egy olyan vállalati kultúrát kialakítani, amelyben a fenntarthatóság is kiemelt helyen van jelen. Ez átalakítja a vállalkozás jővőképét és működését. Ez a szemléletformálás hozzájárul ahhoz, hogy a cég lépést tudjon tartani az elvárásokkal és felkészüljön a kihívásokra.

Tudatosság és ismeretek növelése: a programok által a munkavállalók megértik a fenntarthatóság üzleti és etikai jelentőségét, valamint annak gyakorlati alkalmazását. Ez nemcsak a vállalati teljesítményt javíthatja, hanem az egyéni felelősségtudatot és az elkötelezettséget is növeli.

Szabályozási megfelelőség: a fenntarthatósági előírások és szabályozások egyre szigorúbbak. Ezek nemcsak a cég működésének rendjét írják elő, hanem a jelentésekben a témához kapcsolódó képzéseket is be kell mutatni.

Költségcsökkentés: az energiatakarékosság és a hulladékcsökkentés hosszú távon jelentős költségmegtakarítást eredményezhet. A fenntarthatósági gyakorlatok alkalmazása segít optimalizálni a vállalat működését, csökkentve az erőforrások felhasználását, a felesleges folyamatokat és az üzemeltetési költségeket.

Kockázatcsökkentés: a környezeti és társadalmi kockázatok ismerete nélkül nem lehet felkészülni azok kezelésére. 

Versenyképesség növelése: a fenntarthatóságot előtérbe helyező vállalatok gyakran jobban teljesítenek a piacon és vonzóbbak a fogyasztók, a befektetők és a munkavállalók számára.

Munkavállalói elégedettség és megtartás: a fenntartható vállalkozások munkavállalói elégedettebbek és elkötelezettebbek, ami hozzájárul a tehetségek megtartásához.

Milyen típusú fenntarthatósági képzések közül választhatnak a cégek?

Workshop: elméleti és gyakorlati ismeretek és készségek elsajátítása interaktív módon.

Előadás: átfogó ismeretek átadása a fenntarthatósági témákról felsővezetőknek, team leadereknek, vagy a dolgozók csoportjainak.

Műhelymunka: együttműködés és ötletgyűjtés különböző fenntarthatósági kihívásokra szakmai vezetéssel, csoportos brainstroming, problémamegoldó feladatok.

Belső tréningprogramok: vállalaton belüli tudásmegosztás és kompetenciafejlesztés fenntarthatósági témában, valós helyzetek modellezése és a döntéshozatali készségek fejlesztése.

Mentorprogramok: egyéni vagy kiscsoportos hosszú távú szakemberfejlesztés, szemléletformálás és támogatás

Új belépők részére vállalati kultúra és szemlélet átadása: új munkavállalók bevezetése a vállalati fenntarthatósági kultúrába, szabályokba, elvárásokba.

Milyen témákban lehet fenntarthatósági képzést szervezni?

A tematikák nagyon változóak lehetnek, a szakterület és a cég egyéni kihívásaira szabva, például a következő témákban: ESG vagy fenntarthatósági alapismeretek, környezeti fenntarthatóság, társadalmi fenntarthatóság, vállalatirányítás, zöld technológiák, körforgásos gazdaság, biodiverzitás, stakeholderek, erőforrások, upcycling, változás-menedzsment, zöld kommunikáció, marketing, greenwashing, társadalmi felelősségvállalás, stb.

A megfelelő, cégre szabott megoldás megtalálásával jelentős előnyöket tud elérni a vállalkozás.

Ahogy láthatjuk, a fenntarthatósági workshopok és képzések sokkal többet jelentenek, mint pusztán környezetvédelmi oktatást. Ezek a programok átalakíthatják a vállalatok működését és kultúráját, elősegítve a hosszú távú sikert és fenntarthatóságot. Mindezek mellett pedig olyan értékeket erősítenek meg, amelyek nemcsak a bolygónknak, hanem a munkavállalóknak és a közösségeknek is használnak.

Egy résztvevőm azt mondta egy fenntarthatósági workshop után: “Most már nem csak azért dolgozom, hogy elérjük a célszámokat, hanem azért is, hogy jobb hellyé tegyük a világot.” Ez a szemléletváltás a vállalat minden szintjén érezhetővé válik. Bátorítok minden vállalatot, hogy fektessen be ezekbe a képzésekbe, mert a fenntarthatóság nemcsak a jövőnk záloga, hanem a siker kulcsa is.

Pék Anikó vagyok, fenntarthatósági menedzser, coach, mentor. Tanácsadóként segítek fenntartható, ESG alapú működés felé indulni és átállni, növelve a versenyképességet és optimalizálva a költségeket. Edukációs programokon élmény alapon adom át a szükséges elméleti és gyakorlati tudást a cégeknek. Mentorprogram keretében cégre szabott támogatást nyújtok a fenntartható fejlődési célok eléréséhez. 18 év szakmai háttér, stratégiai gondolkodás és nemzetközi tapasztalat segítségével támogatlak.

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.