Milyen a tökéletes HTB, azaz háztartásbeli?

by | aug 4, 2011 | Hírek

1955-ben kézikönyvet nyomtattak nőknek, “Háztartástan” néven. Ebben a hímzéstől kezdve a főzésen és a kerti munkákon keresztül szinte minden benne volt, amit egy feleségnek tudnia illett. Amolyan “ideális feleség kódexe” -ként funkcionált. Lássunk belőle néhány – az emancipált nők számára – vérlázító tanácsot, az erősebbik nem kiszolgálásának módjáról…

Készítse el a vacsorát időben!
Már reggel, vagy akár előző este tervezze meg, hogy férjét finom vacsora fogadja, amikor hazaér a munkából. Így adja tudtára, hogy gondolt rá, amíg ő dolgozott és gondját viseli a szükségleteinek. A férfiak többsége éhes, amikor megérkezik a munkahelyéről és a kedvenc ételének elkészítésével kielégíti a meleg fogadtatás iránti vágyát.
Készüljön fel a fogadtatására. Pihenjen 15 perccel az érkezése előtt, így ön is friss és üde lesz, amikor megérkezik.
Igazítsa meg a sminkjét, tegyen szalagot a hajába és nézzen ki frissen. Az ön férje sok időt töltött a munkahelyén fáradt emberek között.
Legyen érdekes és vidám. A munkanapja unalmas volt és szüksége van egy kis szórakozásra, és az ön egyik kötelessége, hogy ezt biztosítsa.

Csökkentse a zajt. Amikor a férje hazajön a munkából, kapcsolja ki a háztartási berendezéseket és mondja meg a gyerekeknek, hogy ők is csendesedjenek el.
Legyen boldog, hogy láthatja őt. Melegen mosolyogjon rá, és mutassa ki őszinte vágyát, hogy teljesítené a kívánságait.

Hallgassa meg, amit mondani akar, és még ha önnek is sok mondanivalója van számára, ne tegye azt közvetlenül a hazaérkezését követően. Először ő beszéljen, biztosan fontosabb dolgok kavarognak a fejében az önénél.

Ne zavarja! Ne panaszkodjon, ha a férje későn érkezik haza, vagy ha este le akar menni vacsorázni ön nélkül! Vita helyett próbálja meg megérteni mekkora nyomás alatt van a munkája miatt.
Amikor otthon van, biztosan pihenni és ellazulni szeretne.
És végezetül, ne tegyen fel szükségtelen kérdéseket és ne gyanakodjon az ítélőképességében vagy fedhetetlenségében.
Ne felejtse el, hogy ő a ház ura, és mint olyan, mindig keresztülviszi a saját akaratát becsületesen és igazságosan.

És jegyezze meg: a jó asszony tudja, hol a helye…

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.