180 fokos fordulatot vett az életem

by | okt 5, 2010 | Hírek

A válság sajnos engem is elért és elvesztettem az addig biztosnak hitt könyvelő állásomat.
A hír lesújtott. Én, aki szentül meg voltam róla győződve, hogy csak az vesztheti el az állását, aki nem jól dolgozik, egész egyszerűen nem értettem a dolgot.
Otthon, idősebb szüleimnek nehéz volt elmondani a történteket, ahogy akkori páromnak sem, akivel közösen laktunk, egy bérelt kis lakásban.
Nem akarom leírni, hogy mi mindenen mentem keresztül a hivatalok kihívásaitól kezdve (csak a sorban állás fél napokat vett el), egészen a számla befizetési problémákig.
Máig sírva gondolok vissza, hogy mikor már a takarékjaink is apadni kezdtek, fájdalmas döntést kellett meghoznunk. Én visszaköltözök a szüleimhez, párom marad, és a lakást megosztjuk másokkal.
Mondhatjátok, hogy nekem is maradnom kellett volna. De addigra, már az a kevés is számított, amit az adhatott, én a szülőknél lakom, élek, étkezem.

A távollétnek, persze nagy ára volt, szakítás, kudarc, teljes kilátástalanság.

És itt jött el a pont, ahol 180 fokos fordulatot vett az életem. Szép, vagy sem, de kíváncsian és nem kicsit vágyakozva figyelve mások boldogságát, találtam rá, diákkori szerelmemre.

Láttam, egy cégnél, ha nem is HR-es, ha nem is vezető beosztású, de mégis olyan helyen van, ahol talán… Talán, ha írok neki szerencsém lesz.

Így tettem.
Nem utasított el, határozottan kedves volt. Válaszában írta, hogy a céges levelezésében mintha akadt volna is egy levél, melyben mintha-mintha közgazdászt, vagy könyvelőt keresnének, de nem biztos benne. Abban maradtunk, hogy majd jelentkezik.
Napok teltek el, és semmi. Jót nevettem magamon, és az alázkodáson, egészen addig, míg egy ismeretlen számról valaki nem keres… .
– Jó napot! YX vagyok, Z cégtől. Ön KJ?
– Igen… Én vagyok…
– Gábor adta meg az Ön számát, hogy épp könyvelői állást keres… .
És igen. Mai napig nem hiszem el. A csoda megtörtént. Kérték küldjek el önéletrajzot, majd újra hívtak, interjúra, majd még egyre és Örömmel mondhatom: Felvettek!
Bár újra költöznöm kellett szülőktől, és a páromat elveszítettem, mégis minden jó, ha a vége jó!

Ildikó

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.