Kormányzati Karrier Expó

by | szept 7, 2010 | Hírek

2010. szeptember 18-án kerül először megrendezésre Magyarországon a Kormányzati Karrier Expó a Millenáris Teátrumban. Célja, hogy bemutassa a fiataloknak, miért lehet érdekes a közigazgatásban dolgozni.

Új európai ösztöndíj

A rendezvényen bemutatásra kerül a Magyar Közigazgatási Ösztöndíj, melynek segítségével 2010-2011-ben 300 diplomás szerezhet majd tapasztalatokat az Európai Unió országaiban a szakterületüknek megfelelő kormányzati szerveknél. A tapasztalatszerzés mellett további előnye az ösztöndíjnak, hogy a programban résztvevők közül a legkiemelkedőbbeknek lehetőségük lesz a külföldön megszerzett tapasztalataikat a hazai közigazgatásban kamatoztatni – mondta Nagy Anna kormányszóvivő.

„Alakítsuk át a közigazgatást!”

A szervezők hangsúlyozzák, hogy a karrierexpó nem állásbörze. Az eseményre elsősorban friss diplomásokat, pályakezdőket és olyan egyetemistákat várnak, akik közigazgatásban kívánnak majd tanulmányaik befejeztével elhelyezkedni. A program részeként konferenciabeszélgetések zajlanak majd délelőtt 10 órától változatos témákban, a magyar közélet kiemelkedő képviselőinek részvételével.

Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter a kormányszóvivői tájékoztatón úttörő rendezvénynek nevezte a karrierexpót. Mint hangsúlyozta, Magyarországon az egyik első feladat a közigazgatás újjászervezése. Felhívta a figyelmet arra, hogy az elmúlt 15 évben a közigazgatásban is lezajlott egy informatikai és egy nyelvi forradalom, ami azt jelenti, hogy az új kormánytisztviselői életpályamodellnél új teljesítményértékelési és előmeneteli rendszert kell kidolgozni.

2013 elejére készül el a közigazgatás új életpályamodellje – mondta Navracsics Tibor. A kormánytisztviselői pályát ismét vonzóvá kell tenni a fiatalok számára. Ugyan a közigazgatásban a kereseti viszonyok mindig egy kicsit rosszabbak, mint a versenyszférában, de pozitívum, hogy a közszférában kiszámíthatóbb az előremenetel, a munkavégzés és sok esetben változatosabb a munka – tette hozzá.

A rendezvénynek nincs saját honlapja, a friss információkat a Facebookon, valamint a regeneracio.blog.hu internetes oldalon olvashatják az érdeklődők.

Regeneráció – Kormányzati Karrier Expó
2010. szeptember 18. 10-18:00-ig a Millenáris Teátrumban

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.