Kormányzati Karrier Expó

by | szept 7, 2010 | Hírek

2010. szeptember 18-án kerül először megrendezésre Magyarországon a Kormányzati Karrier Expó a Millenáris Teátrumban. Célja, hogy bemutassa a fiataloknak, miért lehet érdekes a közigazgatásban dolgozni.

Új európai ösztöndíj

A rendezvényen bemutatásra kerül a Magyar Közigazgatási Ösztöndíj, melynek segítségével 2010-2011-ben 300 diplomás szerezhet majd tapasztalatokat az Európai Unió országaiban a szakterületüknek megfelelő kormányzati szerveknél. A tapasztalatszerzés mellett további előnye az ösztöndíjnak, hogy a programban résztvevők közül a legkiemelkedőbbeknek lehetőségük lesz a külföldön megszerzett tapasztalataikat a hazai közigazgatásban kamatoztatni – mondta Nagy Anna kormányszóvivő.

„Alakítsuk át a közigazgatást!”

A szervezők hangsúlyozzák, hogy a karrierexpó nem állásbörze. Az eseményre elsősorban friss diplomásokat, pályakezdőket és olyan egyetemistákat várnak, akik közigazgatásban kívánnak majd tanulmányaik befejeztével elhelyezkedni. A program részeként konferenciabeszélgetések zajlanak majd délelőtt 10 órától változatos témákban, a magyar közélet kiemelkedő képviselőinek részvételével.

Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter a kormányszóvivői tájékoztatón úttörő rendezvénynek nevezte a karrierexpót. Mint hangsúlyozta, Magyarországon az egyik első feladat a közigazgatás újjászervezése. Felhívta a figyelmet arra, hogy az elmúlt 15 évben a közigazgatásban is lezajlott egy informatikai és egy nyelvi forradalom, ami azt jelenti, hogy az új kormánytisztviselői életpályamodellnél új teljesítményértékelési és előmeneteli rendszert kell kidolgozni.

2013 elejére készül el a közigazgatás új életpályamodellje – mondta Navracsics Tibor. A kormánytisztviselői pályát ismét vonzóvá kell tenni a fiatalok számára. Ugyan a közigazgatásban a kereseti viszonyok mindig egy kicsit rosszabbak, mint a versenyszférában, de pozitívum, hogy a közszférában kiszámíthatóbb az előremenetel, a munkavégzés és sok esetben változatosabb a munka – tette hozzá.

A rendezvénynek nincs saját honlapja, a friss információkat a Facebookon, valamint a regeneracio.blog.hu internetes oldalon olvashatják az érdeklődők.

Regeneráció – Kormányzati Karrier Expó
2010. szeptember 18. 10-18:00-ig a Millenáris Teátrumban

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!