Mi lehet a siker titka?

by | szept 15, 2010 | Hírek

A válságot követően számos tekintetben és területen változtak meg az igények. Kiélezettebb lett a verseny a meghirdetett pozíciókért, többen regisztrálták be magukat valamilyen álláskereső oldalra és megnőttek a sorok a munkaügyi központok előtt. A válság kirobbanása óta ezek a jelenségek enyhülni látszanak, azonban még mindig sokan vannak, akik állásuk elvesztése után nem tudtak újra talpra állni, olyan helyzetbe kerültek, amivel nem tudtak hirtelen mit kezdeni.
A megnövekedett munkanélküliség következtében tömegével jöttek létre azok a fórumok, amik ezzel a témával foglalkoznak. A neten számtalan ajánlatba botolhatunk, ahol a tökéletes önéletrajz titkát árulják nekünk „hihetetlenül kedvező áron” és sorra jönnek létre az olyan interaktív felületek (fórumok, blogok), ahol az álláskeresők megoszthatják egymással történeteiket. Amerikai oldalakat böngészve részletes beszámolókat olvashatunk arról, hogy a blogolók hogyan, milyen körülmények között veszítették el állásukat. Az egyik oldal szerkesztői a bemutatkozóban azt írják, hogy 2009-ben hihetetlen magasságokba szökött a munkanélküliség, a kirúgások mindennapossá váltak. 2010-ben bár enyhülés mutatkozik, még mindig sok a leépítés, ami egyértelműen arra utal, hogy a gazdaságnak nem sikerült talpra állnia. Az oldal célja, hogy összegyűjtse és ismertté tegye azoknak a hétköznapi embereknek a történetét, akik a leépítés áldozatai lettek, elmondásuk szerint azzal a nem titkolt céllal, hogy a humán erőforrás szakemberek (és természetesen a felsőbb vezetők) is lássák ezeket az egyéni eseteket. A blogon a kirúgások okait és annak módját is megismerhetjük.
A magyar fórumokon is leggyakrabban a kirúgásokról és a kielégítőnek nem mondható állami segítségnyújtásról olvashatunk, azonban felmerül a kérdés, hogy ez így önmagában vezethet-e valahova. A megoldás még mindig hiányzik a történetből.
Megoldással nem könnyű szolgálni, de a tapasztalatok megosztásából sokat lehet kamatoztatni, tanulni. Mi azonban most szeretnénk megfordítani a képletet és arra kérjük kedves olvasóinkat, hogy küldjék be nekünk történetüket, hogyan sikerült állást találniuk. Írják meg nekünk, hogy hogyan kerestek állást és hogyan készültek fel az állásinterjúkra, ott milyen kérdésekkel találkoztak és hogyan sikerült azokat jól megválaszolniuk. Az október 15-ig beérkező „sikertörténetek” a CV-Online játékában is indulhatnak.

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.