Kirúgott a Facebook! 5 tipp, hogy ez ne történhessen meg!

by | ápr 15, 2011 | Álláskeresési tippek

Inkább arról kell beszélnünk, mit NE tegyél!

A CV-Online blogján már volt arról szó, hogy milyen veszélyeket rejt magában, ha nem úgy használjuk a Facebookot, ahogy azt kitalálták.
Nagyon sok olyan funkció található az oldaladon, amivel hatékonyan népszerűsíthetjük magunkat, de mindent csak a mérsékletesség jegyében érdemes használni.
A privát Facebook profillal  akár 5000 ismerősünk is lehet, ami egy félházas Papp László Budapest Sportaréna egy nyáresti Nosztalgia koncerten.
De van pár szabály, amit ha nem veszünk komolyan, akkor előfordulhat, hogy az oldalunknak a hűlt helyét sem találjuk.  Ezt jobb megelőzni, hisz a fáradságos munkával összegyűjtött ismerősi körünk, a levelezésünk, a kedvenceink, egyszóval mindenünk oda lehet, ha nem figyelünk.

Lássunk 5 nagyon fontos szabályt, ami miatt az arctalan Facebook testvér likvidálhat:

  1. Nem odaillő tartalom megosztása, vagy kommentelése
    Ilyen tartalom például a szexuális, naturista, gyűlöletkeltést, rasszizmust, drogos befolyást, erőszakot támogató témák.
    Itt van egy kis gond, ugyanis ha fülöncsípnek a fentírt tartalmak miatt, egy gyors delete-tel döntik el a sorsunkat. Az ártatlanság vélelme itt semmit nem számít.

  2. Valótlan névhasználat
    Gond lehet a monogram, becenév, állatfajok neve, ismert ember nevének használata, vagy egyéb kitalált név.  Fontos megjegyezni, hogy a saját fotó használata is lényeges, a név mellett. A rajzfilmfigurák, cuki állatkák fotóival sem túl nyerő poénkodni.  Ha nem is tilt le miatta azonnal a rendszer, elég sok feladatot ad, hogy bizonyítást nyerjen számára, valós felhasználóval van dolga.

  3. A kelleténél több csoporthoz való csatlakozás
    Az engedélyezett 200 csoport, ezt érdemes betartani.

  4. Nagy mennyiségű tartalom megosztása
    Ilyen miatt már több csoportot is letiltottak. A facebook nem a legmegfelelőbb a hely a tankönyvek, hosszú jegyzetek, értekezések megosztására. Ha túl sok helyre tesszük ki a megosztani kívánt tartalmainkat, spammerek szintjére minősíti jóhiszemű munkálkodásunkat a rendszer.

  5. A kommentelési funkció chat-ként való használata
    Itt is ugyanaz a helyzet. Spammereknek nézi a rendszer a használókat a túlzott aktivitás miatt.

Ezek mellett nem jó az sem, ha túl gyorsan ismerkedünk, de az sem, ha túl sok az ismerősünk. Mint már említettük 5000 ismerős a kapacitás.
Szerencsére a legtöbb esetben, ha gond adódik a profilunk körül, akkor először „intőt kapunk”.

Ha a fentírt policy-t betartjuk, akkor elkerülhetjük, hogy Zuckerberg alattvalói kiebrudaljanak bennünket komfortos Facebook-otthonunkból.

Ha úgy éreznénk, hogy méltatlanul bánt velünk a rendszer és igaztalanul tiltott le, akkor itt lehet reklamálni:
disabled@facebook.com, appeals@facebook.com, info@facebook.com

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.