A jobb fizetés miatt váltunk munkahelyet?

by | aug 3, 2011 | Hírek

Brit felmérés szerint munkahelyváltásnál elsősorban a fizetés összege motiválja a munkavállalókat. Egy tavalyi hasonló vizsgálat során még a munkahelyi elégedettséget jelölte meg a többség. Összesen 2000 munkavállalót kérdezett meg a Chartered Institute of Personnel and Development (CIPD) felmérése során, amelynek eredményei szerint a pénz jelenti a fő motivációt az új állást keresők számára. A vizsgálat szerint a megkérdezettek 54 százaléka állította, hogy főként anyagi okokból, a magasabb fizetés reményében váltana munkahelyet. A CIPD tavalyi kutatása szerint a többség – 61% – azt állította, a munkával való elégedettség jelentené számára a fő motivációt a váltásra.

A kutatás szerint a befagyasztott fizetések, a magas infláció és a lassú gazdasági növekedés mellett kevéssé meglepő, hogy a válaszadók 36 százaléka számolt be az elmúlt fél évben életminősége romlásáról. A megkérdezettek 18 százaléka mondta, hogy a hónap végére mindig elfogy a pénze, míg ugyanilyen arányban okoz folyamatos gondot a számlák befizetése.

A vizsgálat szerint a brit közszférában dolgozók elégedetlenek leginkább helyzetükkel. Körükben 35 százalék aggódik amiatt, hogy a kormánykiadásokat érintő megszorítások miatt elveszítheti munkahelyét.

ELTE Társadalomtudományi Kar

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.