A testsúly befolyásolja a fizetést?

by | aug 19, 2011 | Hírek

Mindannyiunk számára egyértelmű, hogy a média által közvetített, a divatmagazinok által sugallt ideális női testalkat, mely szinte az anorexia határait súrolja, távol áll az átlagostól. Arról azonban eddig kevés szó esett, hogy a nők számára milyen előnyökkel járhat a vékonyság – például a fizetésük szempontjából.

Az elhízott nők hatvan százaléka, az elhízott férfiaknak pedig negyven százaléka bevallottan kirekesztve érzi magát testsúlya miatt a munkahelyén. Timothy Judge és Daniel Cable új kutatása bebizonyítja, hogy kapcsolat van a nemek, az elhízottság, és a fizetések között. 12000 amerikait vizsgáltak meg egy 25 éves perióduson keresztül, 15 féle szempontból – olvashatjuk a fórumon.

Az egyik legérdekesebb eredmény szerint a nehezebb testsúlyú férfiak többet keresnek, mint a vékonyabb társaik, míg a nőknél pont fordított a helyzet: a kövérebb nők fizetése a kevesebb.

A súlyváltozás és a fizetések közötti összefüggés még érdekesebb. A férfiaknál a testsúly növekedése a kereset gyarapodásával járt együtt, így számukra kifizetődőnek bizonyult az elhízás. A tendencia a másik nemnél azonban ismét fordítottan működött: a nőknél a zsírpárnák növekedését kevesebb fizetés kísérte.

Ez a felmérés is azt bizonyítja, hogy nem szabad lebecsülnünk a súly szerinti diszrkimináció létezését a munkahelyeken. A felmérésben részt vevő nők 81 százaléka, a férfiaknak pedig 65 százaléka támogatja, hogy a súlydiszkrimináció ellen törvényekkel védjék a munkavállalókat a jövőben.

HR Portál

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.