Angolul tudni kell

by | jún 20, 2011 | Hírek

Manapság nincs álláshirdetés angol nyelv nélkül. Sokszor az angolt akkor is követelményként írják ki, ha nincs valóban szükség az angol nyelvre az álláshoz. Néha a telefonos előszűrés, néha pedig a második forduló szokott angol nyelven zajlani.
Kisebb cégeknél pedig az interjú második felében váltanak angolra.

Ha az utóbbi időben nem sokat használtuk a nyelvet, vagy hiányos a tudásunk, mit tegyünk? Mindenképpen gyors megoldásra van szükség, hiszen az állásunk múlhat rajta.

Hogyan készüljünk egy ilyen interjúra?

Mindenképpen érdemes kidolgozni saját válaszainkat a szokásos kérdésekre, illetve megtanulnunk bemutatni az önéletrajzunkat angolul. Vannak kérdések, melyekre magyarul is nehéz válaszolni – és ha ilyennel találkozunk angolul,akkor esetleg nem jutnak eszünkbe a megfelelő szavak, vagy elgondolkozunk.
Ebből viszont tévesen azt a következtetést vonhatják le, hogy az angol tudásunk hiányossága miatt késlekedünk.

Ajánlom az Angol állásinterjú oktatóvideót ), mert itt megtalálhatóak a kérdések és számtalan kidolgozott mintaválasz. Emellett megtanulhatjuk a helyes kiejtést is.

A legfontosabb, hogy megtanuld magad bemutatni, és tudj angolul mondani magadról néhány olyan mondatot, ami leírja a tapasztalatidat, végzettségedet, érdeklődési körödet.

Ha hajóra készülsz, mindenképpen egy kicsit többre van szükséged. Leendő munkakörre vonatkozó párbeszéddel is tesztelhetnek.Például, hogy megérted-e a vendég kéréseit.Szakácsként kérdezhetnek tőled receptet, ételek neveit.

Továbbá megkérdezhetik, miért éppen te lennél a legmegfelelőbb az említett munkakörre, miért lenne jó téged felvenni.
Fontos, hogy ne idegeskedjünk, és világos, jól átgondolt válasszal álljunk elő.Ismerkedj meg a vállalat weboldalával, hogy megmutasd a jelentkezésed komolyságát és érdeklődésedet. Mikor megnevezed azokat a pozitív tulajdonságaidat, melyek szükségesek és előnyösek az adott pozícióban,megemlíthetsz egy kevésbé előnyöset is. Ilyen lehet például az is, hogy nagyon makacs vagy, és addig ülsz egy feladaton, amíg az meg nem oldódik, ami néha zavaró. Pozitív benyomást kelt, ha nem csak dicsérjük magunkat, inkább reálisabb képet mutatunk a tulajdonságainkról. (Hasonló tippeket találsz a weboldalon.)

Nem vezeted-e félre a leendő munkaadót, ha jól begyakorolt válaszokkal állsz elő az állásinterjún?

A mondatok összetettségéből, szókincsedből az interjúztató be tudja mérni a nyelvtudásod szintjét, tehát ha készülsz is, nem keltesz hamis benyomást, viszont pozitív képet mutatsz saját magadról.
Ha mégis hiányosabb a nyelvtudásod, mint az adott pozícióban elvárt, érdemes elkezdeni angolul tanulni, akárcsak otthon feleleveníteni a korábbi angol tanulmányaidat, vagy az interneten elérhető számtalan ingyenes feladatot gyakorolni. Cégek, ha szimpatikusnak találnak annak ellenére, hogy nem tökéletes az angolod, lehetőséget fognak biztosítani az angol tanulásra.

Sikeres állásinterjút:
Angol-állásinterjú.eu
Angol állásinterjú felkészítés a facebookon

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.