Ezeken a munkahelyeken dolgozhat rugalmas időbeosztásban

by | júl 4, 2011 | Hírek

A közszférában ritkán lehet élni a rugalmas munkabeosztással, míg a civil munkaadóknál, például az alapítványoknál, vagy az egyesületeknél dolgozóknak van a legnagyobb esélyük a rugalmas munkavégzésre – derül ki a TÁRKI legújabb felméréséből, melyről az InfoRádió számol be.

A Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) keretében megvalósuló kutatás keretében csaknem 10.000 munkavállaló válaszolt a rugalmas munkavégzéssel kapcsolatos kérdésekre. Többek között arról kérdezték a dolgozókat, van-e lehetőségük arra, hogy eltérően osszák be heti munkaidejüket (például, műszak beosztásukon maguk változtassanak), illetve hosszabb vagy rövidebb munkaidőben dolgozzanak. Az eredményekből kiderült: a civil szférában dolgozók 26 százaléka élhet a kevesebb, mint öt munkanap lehetőségével, és ennek a szférának szinte minden negyedik alkalmazottja otthonról is dolgozhat. A civil szervezeteknél dolgozók több mint fele, 55 százaléka választhatja a rugalmas munkakezdést, vagy befejezést.

A civil szektoron kívül összességében nem igazán terjedtek el a rugalmas munkaidő különböző módozatai, főként azok a lehetőségek, amelyek az általános, (heti ötnapos, napi nyolcórás, munkahelyen bent dolgozós) “tipikus” munkaképtől jelentősen eltérnek, mint például az otthoni munka, vagy a kevesebb munkanap alatt azonos munkamennyiség elvégzésére irányuló változatok – derült ki a felmérésből. A versenyszférára a legtöbb tekintetben átlagos rugalmasság jellemző, bár a hosszabb munkaidő aránya a vizsgált szektorok közül itt a legmagasabb, a versenyszférában munkát vállalók 29 százalékát érinti. Otthonról ebben a szférában csak alig minden tizedik munkavállaló dolgozhat a TÁRKI felmérése szerint.

Forrás: HR Portal

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.