Kevesebb munka, több utazás

by | jún 20, 2011 | Hírek

Az olasz életérzést és a görögök ” ej, ráérünk arra még” hozzáállását ismertük már eddig is, de most újabb nemzettel bővült a paletta a lustaság tekintetében.
Az orosz statisztikai hivatal adatai szerint az országban a moszkvaiak dolgoznak a legkevesebbet, ők végzik a legkevesebb házimunkát, de ők azok, akik a legtöbb időt töltik közlekedéssel.

Kevesebb munka, több utazás

Oroszország hét régiójában készült felmérés szerint a fővárosban élők időbeosztása érezhetően eltér a többi állampolgárétól, mondhatni a moszkvaiak a leglustábbak. Az orosz statisztikai hivatal, a Rosstat szerint Moszkvában átlagosan egy óra 41 perccel dolgoznak kevesebbet a helyiek, mint az ország más régióiban, ahol az átlagos munkaidő 8 óra 14 perc. Az eltérést részben magyarázza, hogy a fővárosban sok az állami hivatal, ahol rövidebb a munkaidő, míg kevés az ipari létesítmény, ahol viszont hosszabb.

A felmérés szerint a moszkvaiak kevesebb házimunkát végeznek, kevesebbet néznek tévét, és kevesebbet is olvasnak, mint a más régiókban élők. Az adatok szerint a helyiek átlag napi négy perc fikciót olvasnak, viszont 18 percet telefonálnak.

Bár könnyebbnek tűnik az életük, a moszkvai létet eléggé megnehezítik a forgalmi dugók. A felmérés szerint kétszer annyi időt töltenek közlekedéssel a helyiek, mint az ország más régióiban élők.

ELTE Társadalomtudományi Kar

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.