Kevesebb munka, több utazás

by | jún 20, 2011 | Hírek

Az olasz életérzést és a görögök ” ej, ráérünk arra még” hozzáállását ismertük már eddig is, de most újabb nemzettel bővült a paletta a lustaság tekintetében.
Az orosz statisztikai hivatal adatai szerint az országban a moszkvaiak dolgoznak a legkevesebbet, ők végzik a legkevesebb házimunkát, de ők azok, akik a legtöbb időt töltik közlekedéssel.

Kevesebb munka, több utazás

Oroszország hét régiójában készült felmérés szerint a fővárosban élők időbeosztása érezhetően eltér a többi állampolgárétól, mondhatni a moszkvaiak a leglustábbak. Az orosz statisztikai hivatal, a Rosstat szerint Moszkvában átlagosan egy óra 41 perccel dolgoznak kevesebbet a helyiek, mint az ország más régióiban, ahol az átlagos munkaidő 8 óra 14 perc. Az eltérést részben magyarázza, hogy a fővárosban sok az állami hivatal, ahol rövidebb a munkaidő, míg kevés az ipari létesítmény, ahol viszont hosszabb.

A felmérés szerint a moszkvaiak kevesebb házimunkát végeznek, kevesebbet néznek tévét, és kevesebbet is olvasnak, mint a más régiókban élők. Az adatok szerint a helyiek átlag napi négy perc fikciót olvasnak, viszont 18 percet telefonálnak.

Bár könnyebbnek tűnik az életük, a moszkvai létet eléggé megnehezítik a forgalmi dugók. A felmérés szerint kétszer annyi időt töltenek közlekedéssel a helyiek, mint az ország más régióiban élők.

ELTE Társadalomtudományi Kar

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!