Kilenc hosszú hétvégénk is lehet 2012-ben

by | okt 25, 2011 | Hírek

Elképzelhető, hogy a korábbi számításokkal ellentétben nem nyolc, hanem kilenc hosszú hétvége lesz 2012-ben, a dolgok jelenlegi állása szerint azonban az utolsó pihenőnapot 2013-ban kell majd ledolgozni.

A nemzetgazdasági tárcának a 2012-es munkaszüneti napok körüli munkarendről szóló rendelete szerint jövőre öt pihenőnappal nyújtják meg az ünnepi hétvégéket. 2012-ben csak egy olyan ünnep (január 1.) lesz, amelyik hétvégére esik, így pihenéssel tölthetünk nyolc hosszú hétvégét: húsvét- és pünkösdhétfő mellett március 15-ét, május 1-jét, augusztus 20-át, október 23-át, november 1-jét és a – hétköznapra eső, de a hétvégével együtt ötnapos – karácsonyt is.

A Pénzcentrum.hu értesülései szerint várhatóan a hétfőre eső december 31. is pihenőnap lesz, noha a rendeletben – amely december 31-éig hatályos – ez a nap még nem szerepel. Az NGM a lapot úgy tájékoztatta, hogy december 31. azért nem szerepel a munkaszüneti napok között, mert cserébe a következő szombatot kellene ledolgozni, és mivel az már 2013-ra esik, nincs lehetőség rendelkezni róla a 2012-es rendeletben.

A rendelet hatálya ezúttal sem terjed ki a megszakítás nélkül üzemelő és a rendeltetése folytán a munkaszüneti napokon is működő munkáltatónál, illetve az ilyen jellegű munkakörben foglalkoztatott munkavállalók munkarendjére – jegyzi meg a lap.

HR Portál, Penzcentrum.hu

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!