Melyik a hét legstresszesebb napja?

by | szept 5, 2011 | Hírek

A munkahét legstresszesebb napja a kedd. A legnehezebb időpont pedig a keddi napon belül: délelőtt 10 óra – erre jutottak egy brit tanulmány szerzői.
Háromezer alkalmazottat kérdeztek meg munkahetük feszültségcsúcsának idejéről, és többségük a kedd délelőttöt említette – akkorra érzik úgy, hogy terhelésük túl nagy, és kezdenek összeomlani a nyomás alatt.

Hétfőn jobban forog az agyuk, felvillanyozzák őket a friss pletykák, a tévéműsorok “megvitatása”. Keddre azonban visszatolakodik a valóság: szembesülnek a hétfőn át sem nézett emailek garmadájával, az egész hétre szóló munka tervezésével, a tennivalók töméntelen sokaságával, a főnök határidő-számonkéréséről már nem is beszélve.

A felmérést egy munkaerő toborzó iroda végezte, 18 és 45 év közöttieket kérdezett meg. A 3 ezer alkalmazott negyede mondta azt, hogy rendszeresen feszült munkájában, háromnegyede pedig általában délelőtt negyed tizenkettőre érzi úgy, hogy teljesen kimerült.

Minden ötödik megkérdezett már reggel kilenc előtt túl soknak találja feladatait. Tízből hárman a főnöküket okolják feszületségük miatt, minden hatodik megkérdezett viszont a kollégáit, mert segítségkérései süket fülekre találnak náluk – ismertette a felmérés eredményét a The Daily Telegraph című brit lap.

 Hr Portál

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!