Melyik az az 5 ruha, amit tilos viselni a munkahelyen?

by | nov 16, 2011 | Hírek

Bármennyire is laza egy munkahelyen a légkör, vannak íratlan szabályok, amiket nem árt figyelembe venni. Ilyen az is, hogy milyen ruhában jelensz meg reggelente.

Ha a munkahelyi viselet szigorú megkötése nem is érint téged, szerencsés vagy. Persze attól, hogy a szerződésben nem kötik ki, hogy mi a kötelező munkaruha, még nem árt betartani néhány alapelvet. Olyan alapelveket, amik értelmében az alábbi ruha mindegyike indokoltan tiltólistára kerül.

Spagettipántos top vagy ruha

Még ha kint a legnagyobb kánikula is tombol, és lassan csordul le egy-egy izzadságcsepp a gerinced mellett, akkor se jusson eszedbe, hogy mennyivel könnyebb lenne most egy lenge, ujjatlan, netán spagettipántos nyári ruhában végigdolgozni a napot! A fedetlen vállakat hagyd meg a munkanap végi barátnős találkozóra vagy az esti sétákra! Helyette bátran válogathatsz a rövid ujjú ingek vagy az elegánsabb anyagú pólók között.

Mintás harisnya

Szintén nem a legbombabiztosabb ötlet borzolni a kollégák idegeit egy hivalkodó színű, netán szemkápráztató mintákat felvonultató harisnyával. Az őszi színpalettán a barna, kötött ruha narancssárga harisnyával és óvatosan választott kiegészítőkkel még esztétikus és vidám összképet alkot, ám ha fakó fehér, netán vagány mintázatú lábravalót húznál fel, az már a munkahelyre egyszerűen túl sok.

Átlátszó anyagok

Ugye, te sem akarod, hogy a tényleges képességeid helyett arról essen több szó, hogy milyen beható pillantásokat vetnek rád a férfi munkatársaid, köszönhetően a mindent lazán láttató felsődnek? Bár talán nem is gondolnád, sokszor még a szép, fehér ing vagy a könnyű anyagú szoknya is lehet árulóddá, a vékony textilen ugyanis nem ritkán átsejlik az alatta megbúvó fehérnemű. Persze ettől még nem kell a komoly kosztüm mellett voksolnod, elég, ha próbálás közben ilyen szempontok szerint is alaposan szemügyre veszed a ruhadarabot.

Bőrnadrág, szőrholmik

Igen, lehet, hogy ezzel a kijelentéssel és a lista ezen tételével kicsit szembemenni látszunk az épp aktuális divattal, mert minden bevásárlóközpont ruhaboltjainak kirakata roskadásig van tömve szőrrel kisebb-nagyobb mértékben dekorált darabokkal, és nem ritkák a bőrszoknyák-és rövidnadrágok sem. Azonban ismerd el, van ezeknek a cuccoknak is létjogosultságuk, hordd őket bátran – csak ne az irodában!

Amit ne húzz a lábadra!

Platformcipő, extra magas sarkú, gladiátorszandál, ugg csizma, flipflop papucs – hogy csak néhány olyan lábbelit említsünk, amik nemcsak a munkahelyi viselet, de úgy általában semmilyen alkalmi ruházat alapdarabjait nem hivatottak képezni. Hogy mit válassz helyettük? A tuti manapság a törpe tűsarok, kecses félcipőbe álmodva, illetve a közelgő hidegre való tekintettel nézz körül a formás bokacsizmák sorai között is!

Neked mindig sikerül az ideális, praktikus, ámde elegáns munkahelyi viselet eltalálása?

mayra.hu

Németh-Csóka Adrienn

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.