Melyik az az 5 ruha, amit tilos viselni a munkahelyen?

by | nov 16, 2011 | Hírek

Bármennyire is laza egy munkahelyen a légkör, vannak íratlan szabályok, amiket nem árt figyelembe venni. Ilyen az is, hogy milyen ruhában jelensz meg reggelente.

Ha a munkahelyi viselet szigorú megkötése nem is érint téged, szerencsés vagy. Persze attól, hogy a szerződésben nem kötik ki, hogy mi a kötelező munkaruha, még nem árt betartani néhány alapelvet. Olyan alapelveket, amik értelmében az alábbi ruha mindegyike indokoltan tiltólistára kerül.

Spagettipántos top vagy ruha

Még ha kint a legnagyobb kánikula is tombol, és lassan csordul le egy-egy izzadságcsepp a gerinced mellett, akkor se jusson eszedbe, hogy mennyivel könnyebb lenne most egy lenge, ujjatlan, netán spagettipántos nyári ruhában végigdolgozni a napot! A fedetlen vállakat hagyd meg a munkanap végi barátnős találkozóra vagy az esti sétákra! Helyette bátran válogathatsz a rövid ujjú ingek vagy az elegánsabb anyagú pólók között.

Mintás harisnya

Szintén nem a legbombabiztosabb ötlet borzolni a kollégák idegeit egy hivalkodó színű, netán szemkápráztató mintákat felvonultató harisnyával. Az őszi színpalettán a barna, kötött ruha narancssárga harisnyával és óvatosan választott kiegészítőkkel még esztétikus és vidám összképet alkot, ám ha fakó fehér, netán vagány mintázatú lábravalót húznál fel, az már a munkahelyre egyszerűen túl sok.

Átlátszó anyagok

Ugye, te sem akarod, hogy a tényleges képességeid helyett arról essen több szó, hogy milyen beható pillantásokat vetnek rád a férfi munkatársaid, köszönhetően a mindent lazán láttató felsődnek? Bár talán nem is gondolnád, sokszor még a szép, fehér ing vagy a könnyű anyagú szoknya is lehet árulóddá, a vékony textilen ugyanis nem ritkán átsejlik az alatta megbúvó fehérnemű. Persze ettől még nem kell a komoly kosztüm mellett voksolnod, elég, ha próbálás közben ilyen szempontok szerint is alaposan szemügyre veszed a ruhadarabot.

Bőrnadrág, szőrholmik

Igen, lehet, hogy ezzel a kijelentéssel és a lista ezen tételével kicsit szembemenni látszunk az épp aktuális divattal, mert minden bevásárlóközpont ruhaboltjainak kirakata roskadásig van tömve szőrrel kisebb-nagyobb mértékben dekorált darabokkal, és nem ritkák a bőrszoknyák-és rövidnadrágok sem. Azonban ismerd el, van ezeknek a cuccoknak is létjogosultságuk, hordd őket bátran – csak ne az irodában!

Amit ne húzz a lábadra!

Platformcipő, extra magas sarkú, gladiátorszandál, ugg csizma, flipflop papucs – hogy csak néhány olyan lábbelit említsünk, amik nemcsak a munkahelyi viselet, de úgy általában semmilyen alkalmi ruházat alapdarabjait nem hivatottak képezni. Hogy mit válassz helyettük? A tuti manapság a törpe tűsarok, kecses félcipőbe álmodva, illetve a közelgő hidegre való tekintettel nézz körül a formás bokacsizmák sorai között is!

Neked mindig sikerül az ideális, praktikus, ámde elegáns munkahelyi viselet eltalálása?

mayra.hu

Németh-Csóka Adrienn

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!