Miért olyan nagy szenzáció a királyi esküvő?

by | ápr 19, 2011 | Hírek

A TNS felmérése szerint Nagy-Britanniában az évtized legnézettebb televíziós eseménye lehet Vilmos herceg és menyasszonyának házasságkötése, igaz, meglehet, kevesebben fogják nézni, mint ahányan Vilmos szüleit látták egybekelni.

Esznek, isznak, nem dolgoznak

A TNS Omnibus kutatása szerint közel minden második brit állampolgár tervezi megnézni Vilmos herceg és Catherine Middleton házasságkötésének televíziós közvetítését. A kutatók becslése szerint a szigetországban 26,2 millió néző fogja követni az adást, amellyel a királyi esküvő lehet az évtized legnézettebb televíziós műsora. A jelenlegi rekordot, egy 2001-es BBC műsort 21,3 millióan látták. A nagy érdeklődés ellenére is mégis valószínű, hogy a ceremónia kevesebb nézőt fog vonzani, mint ahányan Vilmos szüleit látták házasságot kötni. Károly herceg és Diana hercegnő esküvőjének televíziós közvetítését 1981-ben 28,4 millióan nézték.

A királyi esküvő nem csak a televízió csatornák számára jár jelentős hozadékkal, de éreztetni fogja hatását a kiskereskedelemben és a munkaerőpiacon is. A TNS becslése szerint a britek 195 millió fontot költenek majd a közvetítés alatt elfogyasztott rágcsálnivalókra és italokra, míg 7,7 millió munkavállaló fog teljes hétnyi szabadságot kivenni az esküvő idején.

Nem csak a briteknek érdekes

A TNS a kutatás során nem csak a brit, de az amerikai, német, holland, francia állampolgárokat is megkérdezett. A válaszok szerint a németek és az amerikaiak szintén kíváncsiak: előbbiek 42, utóbbiak 44 százaléka tervezi megnézni a szertartás közvetítését. Ezzel szemben a franciák és hollandok mintegy háromnegyede nyilatkozott úgy, nem kíváncsiak arra, ahogy a leendő brit király megnősül.

Forrás:ELTE TTK

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.