Hogyan kelts jó benyomást egy állásinterjú során és hogyan érd el, hogy emlékezzenek rád?

by | jún 6, 2011 | Állásinterjú

Amikor állást keresel, nagyon fontos, hogy el tudj vonatkoztatni a jelen körülményeidtől. Amikor munkát keresel, vagy állás nélkül vagy, vagy nem felel meg a jelenlegi munkahelyed – mégis a legjobb oldaladat kell mutatnod.Az első és legfontosabb dolog, hogy légy POZITÍV! Soha ne mutasd ki kétségbeesésed,szorongásodat. Az interjú során ne légy ingerlékeny vagy pesszimista. Ne feledd, az állásinterjúztató nem felel a múltbeli kudarcaidért – nem lenne szabad őt büntetned.
Ehelyett adj minden új helynek egy esélyt, és engedd, hadd induljanak tiszta lappal!

Magyarországon fontos az ápoltság!

Felmérések alapján az ápolt jelentkezőket előnyben részesítik! Mindenképpen figyeljünk oda, hogy frissen mosott, ápolt hajjal jelenjünk meg az állásinterjún. Festett haj esetén ne legyenek lenövések. Férfiak mindenképpen borotválkozzanak meg. A cipő és a körmök tisztasága is elsődleges szempont. Ruházatunk színei harmonizáljanak. Nadrágba érdemes övet fűzni. A nyakkendő ne álljon félre – és megfelelő magasságba legyen kötve, ne lógjon rá az övre. Meleg időben nem feltétlenül szükséges a zakó, bár nem árt, ha van nálad – klimatizált helyen jó benyomást kelt, és üzleties megjelenést kölcsönöz számodra.

Ne légy kritikus!

Soha ne szidd az előző munkahelyedet vagy főnököd, az majdnem mindig ellenérzést kelt.Ha nem volt megfelelő a viszonyotok, akkor találj valami jót az (ex) főnöködben vagy (ex)munkahelyedben, és igyekezz arról beszélni. Emellett említést tehetsz a gyenge pontokról,de mindig említs egy pozitívat is mellette. Például: Annak ellenére, hogy a főnököm nem volt mindig megértő, sokat tanultam tőle.

Készülj a kényes kérdésekre és válaszold meg azokat frappánsan!

Mindig gondold át, hogyan magyarázod a munkanélküli időszakokat. Ha több hónapos rés van a munkaviszonyodban, akkor inkább évre lebontva add meg az önéletrajzodban a munkaviszony idejét. Ha, mégis szerepel az életrajzodban, valószínű, hogy meg fogják kérdezni, mire fordítottad az idődet. Emeld ki, milyen pozitív dolgokat tettél ezen időszakok alatt: pl. elvégeztél egy tanfolyamot, nyelvet tanultál, esetleg tovább képeznéd magad.

Kérdezz!

Pozitív benyomást kelt, ha érdeklődsz az új munkahely iránt – így nem az megy át, hogy már 100 helyen voltál, és nem érdekel semmi, csak vegyenek fel, és adják oda a pénzt. Megkérdezheted, hogy amennyiben téged választanak, mikor lenne aktuális a kezdés.Szoktak-e továbbképzéseket tartani – ha igen, milyen sűrűn, milyen jellegűeket.

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.