Álláshirdetések – Miért ne várj januárig a jelentkezéssel?

by | nov 23, 2012 | Álláskeresési tippek

Úgy érzed, 2013 lesz a Te éved, és januárban végre beleásod magad az álláskeresésbe? Akkor már lehet, késő lesz.

Ha te is tervezed, hogy az újévi fogadalmad egyik pontja az “Új munkám lesz” vagy a “Sokkal elszántabban fogok munkát keresni”, akkor helyezd kicsit előbbre a szilvesztert, és vesd bele magad már most az álláskeresésbe, mert ha januárig vársz, bizony lemaradhatsz a jó ajánlatokról.

Az új év új kezdetet jelent, de nem csak azoknak, akik munkát keresnek. A cégek is szeretik tiszta lappal indítani az új évet, és a január eleje tökéletes kezdési időpont az új kollégának. De vajon mikor veszik fel? Már novemberben elkezdik keresni a jelölteket, hogy a szabadságolási időszak elejére meglegyen a kiválasztott. Érdemes a mikuláscsoki vásárlása után leülni, és böngészni az álláshirdetések között.

A munkaadók az év végén egyeztetnek a következő évi költségvetésről és tervekről. Amennyiben a jóváhagyás után marad kerete a cégnek egy új munkavállalóra, már november végén, decemberben meghirdetik az adott pozíciót.

Év végére sok munkakereső elfárad, és úgy dönt, a karácsony utáni időszakban vesz egy újabb lendületet. Azok, akik ebben az időszakban nem jelentkeznek, elveszítik az esélyt egy új, egy jobb munkahelyre. Ne legyél köztük, és csapj le azokra az ajánlatokra, amelyről a “pihenők” lemaradtak.

Mikor kapunk visszajelzést a jelentkezésről?

A karácsonyi időszakban nem csak mi szeretünk a családunk körében lenni, de a leendő munkaadóink is.  Ne csodálkozzunk azon sem, ha egy decemberi álláshirdetésre majd csak januárban kapunk választ. Akár olyan is előfordulhat, hogy a HR-es feladja a hirdetést, aztán szabadságra megy. Január elejéig legyünk türelemmel, és ne tekintsük veszett ügynek a jelentkezéseinket.

Nézelődjön és jelentkezzen még idén, hogy jövőre új állása lehessen!

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.