Angliai munka- néha átverés?

by | okt 23, 2012 | Álláskeresési tippek

 Sok százan – főként a keleti, szegényebb megyékből származó magyarok – eshetnek áldozatul Anglia számos részén működő csoportoknak, kihasználva a munkakeresők hiszékenységét és a brit rendszer kiskapuit.

268 apróhirdetésre jelentkezett egy magyar férfi, de mindegyik angliai munkát kínáló ajánlat átverés volt. – A mézesmadzag mindig ugyanaz: nyelvtudás nélkül, szakképzettség nélkül keresnek dolgozni akaró embereket. Általában könnyű fizikai munkát ígérnek, és 1400-1500 font havi fizetést, pedig az itteni minimálbér nem több havi 800-850 fontnál – mondta egy férfi a hírportálnak.

Az Origo az Expressz.hu-n rövid kereséssel négy olyan álláshirdetést is talált, amely angolul nem tudó, végzettség nélküli embereknek kínál nagyon jól fizető állást.

 
András azt mondta, tudomása szerint főként Békés megyéből, “számolatlanul” hozzák ki az embereket a környéken működő, egyik városból a másikba mozgó és több házat is bérelő magyar csalók, akik aztán magukra hagyják a megígért állásra várókat, miután 400-400 fontot elkértek tőlük.

Riskó László, brit konzul is ismeri ezt a jelenséget, úgy tudja, a csalók még ma is rendszeresen szerveznek munkákat Magyarország szegényebb vidékeiről Angliába.

Origo.hu

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!