Már a mosdóban is figyelik a dolgozókat?

by | febr 2, 2012 | Hírek

Heves ellenkezést váltott ki Norvégiában egy munkahelyi mosdószünet-figyelő rendszer, amely a mellékhelyiségekben naponta 8 percnél többet időző beosztottakról riasztást küld főnökeiknek.
A fentírt regulát a DNB biztosító vezette be telefonos hívásközpontjában. A 8 perces napi kvótaszigort az alkalmazottak érdekképviseleti szervei a emberi jogok megsértésének bélyegezték és elfogadhatatlannak tartják.

A vállalat közölte, hogy az újítással nem méricskélni akarják, hogy egyes dolgozók mennyi időt töltenek a mellékhelyiségekben, hanem a betelefonáló ügyfelek maradéktalan kiszolgálását biztosítani. A cég kénytelen  felülvizsgálni új politikáját.

Egyedi eset?

Norvégiában nem ez az első ilyen munkahelyi harc. Korábban egy másik vállalat toalettnaplót vezetett be, amelybe pontosan vezetniük kellett az alkalmazottaknak mellékhelyiségi dolgaik időhosszát. Egy harmadik cég elektronikus vécékulcskártyával látta el dolgozóit, hogy pontosan nyomon követhesse a kieső munkaidőt. Pár éve itthon is elterjedt az a hír, hogy egy áruházlánc pénztárosait különböző színű hajpántokkal jelölik meg, hogy könnyebben nyomon tudják követni a ciklusukat. Így aki épp érintett, az több időt tölthet a toaletten. Egy ideig figyeltem is a pénztárosnők hajpántját, de mind egyszínű volt. Igaz, a pénztárban dolgozó hölgyek is jócskán túl voltak már a virágkorukon…

The Daily Telegraph

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!