Drága a benzin, avagy kifogások munkába menés ellen

by | júl 2, 2012 | Hírek

Hiába örülnének sokan, ha lenne munkájuk, egy friss kutatás szerint azok sem boldogok, akiknek van. Sok a panasz a kollégákra és a főnökökre, és a megbetegedésen túl egyre több az abszurd kifogás a hiányzás indoklására.

A munkavégzési technológiákat fejlesztő Citrix megbízásából készült az a kutatás, amely rámutat arra, milyen okai lehetnek a munkahelyi elégedetlenségnek, amely sokakat arra késztet, hogy egy-egy napot ellógjanak a munkahelyükről. A több mint ezer válaszadó részvételével készült kutatás szerint a munkavállalók mintegy háromnegyede szembesül olyan munkahelyi eseményekkel, mint a csapatépítés, a kötelező fotózás, amelyeket utálnak, és amely elől inkább menekülnének.

Bár sokan találnak közeli jó barátokra a munkatársak között, többen kénytelenek kellemetlennek tartott kollégával együtt dolgozni. A megkérdezett 51 százaléka szerint a folyamatosan panaszkodó kolléga a legzavaróbb, de 49 százalék nem bírja az okoskodó, 44 százalék pedig a nyűgös típusokat sem.

A főnököknek is vannak olyan tulajdonságai, amelyeket alkalmazottaik kevéssé tolerálnak: 37 százalék utálja, ha a főnöke ellopja az ötleteit, 33 százalék, ha okoskodik és 27 százalék, ha nem vesz tudomást alkalmazottairól. A kellemetlen főnök tízből három válaszadót arra késztet, hogy úgy ossza be nyári szabadságát, hogy minél kevesebb időt kelljen vezetőjével együtt töltenie.

A hivatalos szabadság és a beteget jelentés azonban csak két ok, hogy a dolgozó távol maradjon a munkahelyétől. A Citrix felmérése szerint vannak, akik egészen képtelen ötletekkel hajlandóak előállni azért, hogy ne kelljen bemenni a munkahelyükre. A lekérdezés során a munkavállalók hajlandóak lennének a drága benzinárakra, a diétájukra, a tiszta ruha hiányára, a kertész felügyeletére, de még Elvis születésnapjára is hivatkozni, csak hogy otthon maradhassanak.

ELTE Társadalomtudományi Kar

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.