Gyerekkori pofonok miatt dohányzunk?

by | júl 17, 2012 | Hírek

Annak, aki minden igyekezete ellenére képtelen leszokni, az emlékei között lehet a megoldás.

A gyerekkorban átélt negatív élmények – például a veszekedő szülők, a pofonok vagy épp a kegyetlenkedő osztálytársak – mind-mind hatással vannak a felnőtt életünkre is. Ezek azonban nemcsak szorongásos rohamokban és depresszióban mutatkozhatnak meg, hanem Tara Strine brit doktornő szerint különféle szenvedélyeinkben is.

Különösen a nők esetében. A brit orvosnő és kutatócsoportja ugyanis egy 7000 emberrel elvégzett pszichológiai vizsgálat után állítja, a gyerekkorban átélt megrázkódtatások miatt a nők nagyobb eséllyel nyúlnak cigarettához, sőt, 1,4-szer nagyobb a valószínűsége annak, hogy dohányosok lesznek, mint a kiegyensúlyozott körülmények között élőknek.

Miközben az erre vonatkozó kutatás eredményeit ismeretette, Dr. Strine elmondta azt is, hogy a gyerekkori események kizárólag a nőknél kapcsolhatók össze a dohányzással. A férfiaknál nem, aminek az oka, hogy ők valószínűleg máshogy dolgozzák fel az átélt eseményeket. A doktornő szerint a kutatási eredményük azért fontos, mert az orvosok ezzel megint egy lépéssel közelebb kerültek ahhoz, hogy megtalálják a leghatékonyabb – és egyben legtesthezállóbb – leszokási módokat.

Forrás: The Daily Mail

Hír24

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.