Gyerekkori pofonok miatt dohányzunk?

by | júl 17, 2012 | Hírek

Annak, aki minden igyekezete ellenére képtelen leszokni, az emlékei között lehet a megoldás.

A gyerekkorban átélt negatív élmények – például a veszekedő szülők, a pofonok vagy épp a kegyetlenkedő osztálytársak – mind-mind hatással vannak a felnőtt életünkre is. Ezek azonban nemcsak szorongásos rohamokban és depresszióban mutatkozhatnak meg, hanem Tara Strine brit doktornő szerint különféle szenvedélyeinkben is.

Különösen a nők esetében. A brit orvosnő és kutatócsoportja ugyanis egy 7000 emberrel elvégzett pszichológiai vizsgálat után állítja, a gyerekkorban átélt megrázkódtatások miatt a nők nagyobb eséllyel nyúlnak cigarettához, sőt, 1,4-szer nagyobb a valószínűsége annak, hogy dohányosok lesznek, mint a kiegyensúlyozott körülmények között élőknek.

Miközben az erre vonatkozó kutatás eredményeit ismeretette, Dr. Strine elmondta azt is, hogy a gyerekkori események kizárólag a nőknél kapcsolhatók össze a dohányzással. A férfiaknál nem, aminek az oka, hogy ők valószínűleg máshogy dolgozzák fel az átélt eseményeket. A doktornő szerint a kutatási eredményük azért fontos, mert az orvosok ezzel megint egy lépéssel közelebb kerültek ahhoz, hogy megtalálják a leghatékonyabb – és egyben legtesthezállóbb – leszokási módokat.

Forrás: The Daily Mail

Hír24

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!