300 embert keres a Müller Drogéria: megkezdődött a toborzás

by | febr 13, 2012 | Hírek

Közel félmilliárd forint európai uniós támogatást nyert a Müller Drogéria Magyarország Bt. a Letenyén készülő nemzetközi logisztikai központjának építésére, ahol mintegy háromszáz embert foglalkoztat majd a társaság.
A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapján olvasható, hogy a társaság tevékenységének fejlesztésére, új raktárcsarnok építésére, eszközbeszerzésre és munkahelyteremtésre 458 millió forintos támogatást nyert az Európai Regionális Fejlesztési Alapból. A támogatási arány 18 százalékos, vagyis mintegy 2,5 milliárd forintos beruházást valósít meg a Müller a magyar-horvát határon.

A vállalat tavaly decemberi tájékoztatása szerint a novemberben kezdődött beruházás során 18 ezer négyzetméteres raktárbázist építenek közvetlenül az M7-es autópálya és a magyar-horvát határátkelő melletti területen.
A tervek szerint 2012 közepétől már innen látják el áruval a magyarországi, horvátországi és szlovéniai üzlethálózatot. A Zalai Hírlap információja szerint még ebben a hónapban munkaerő-toborzó irodát is nyit a cég a határmenti városban.

A társaság az MTI-vel ezzel kapcsolatban annyit közölt: összesen mintegy háromszáz szakképzett logisztikust, illetve logisztikai területen foglalkoztatandó munkatársat keresnek Letenyére.

 
 A leendő munkavállalókat a Budapest mellett jelenlegi is működő raktárbázison képzik ki, hogy Letenyén, a logisztikai központ elkészülte után azonnal megfelelően képzett személyzetet tudjanak foglalkoztatni.
A Müller helyi álláshirdetésében szereplő címen jelentkezőket a Letenyei Polgármesteri Hivatal II. emeleti irodájába fogja a cég képviselője kiértesítés útján állásinterjúkra behívni, melyeknek várható kezdési időpontja február végén lesz. Az eddig a polgármesteri hivatalban leadott írásbeli önéletrajzokat eljuttatták a címzetthez. További jelentkezéseket elsősorban a megadott e-mail címen tegyék meg az érdeklődők. Akinek ez nem áll módjában, azok jelentkezéseit továbbra is elfogadják a letenyei hivatalban.
A munkavégzés várhatóan szeptemberben, mintegy 320 fővel kétműszakos munkarendben kezdődik. A Müller letenyei logisztikai központjába jelenleg is van munkafelvétel, de úgy tudjuk, hogy a munkaerőfelvétel az ún. “első kör” után is folyamatos lesz.

Az 1953-ban alapított Müller 2007 óta van jelen Magyarországon. Honlapja szerint Európa hét országában mintegy 26 ezer alkalmazottat foglalkoztat. Németországban 481, Ausztriában 50, Svájcban 41, Magyarországon 34, Szlovéniában és Horvátországban 14-14, Spanyolországban pedig 9 üzletet működtet.

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!