Hogyan motiváljuk a munkatársakat karácsony előtt?

by | dec 12, 2012 | Hírek

A december az egyik legkevésbé produktív hónap az évben. Mindenki a karácsonyra készül vagy a céges karácsonyi vacsorára, hideg van, és egyébként is sokkal inkább hajlamosak vagyunk a depresszióra. Ilyenkor a legalacsonyabb a munkamorál, és a munkavállalók úgy gondolják, a versenytársaknál is ez a helyzet. Vezetőként azonban tudjuk, az nyeri a versenyt, aki egész évben produktív tud maradni.

Az év végi munkamorál csökkenése a cégek számára igen nagy bevételkiesést jelent. Mit lehet tenni, ha nem akarjuk ostorral csapkodni a gurulós székek görgőit, de szeretnénk, ha az év utolsó hónapjára is érdemes lenne fizetni a dolgozóinknak?

5 tipp a munkavállalók motiválására

1. Képességfejlesztés, hurrá!

Használjuk ki ezt az időszakot arra, hogy fejlesszük kollégáink képességeit. Még a nagy szabadságolások előtt érdemes egy kommunikációs tréninget szervezni, amely nem köti a munkatársakat az asztalukhoz, de a csapatmunka tekintetében jövő évre kifizetődik az eredménye.

2. Értékeljék az idei évet!

A szokásos beszámolók helyett készüljön egy éves visszatekintő, mi az, amit jól csinált a cég, és mi az, amire jövőre jobban oda kell figyelni.

3. Félig direkt motiváció

Tegyünk tanúbizonyságot vezetőként is emberségünkről. Küldjük el kedvenc motiváló videónkat vagy képünket, esetleg a produktivitásra ösztönző cikkünket körüzenetben, melyhez némi lelkesítő szöveget is hozzáfűzhetünk.

A munkatársak értékelik az őszinteséget, és tudják, hogy a főnöknek az a dolga, hogy munkára bírja őket. Nem kell hazudni erről, a stílus azonban legyen a cég illetve státusz által megengedett legközvetlenebb.

4. Indítsunk egy versenyt…

“A legkreatívabb out of house üzenet” címmel. A nyertes “házonkívül” üzenetét aztán bárki szabadon használhatja. Egy jó üzenetre az üzleti partnerek is jó szívvel emlékeznek majd, ami szintén növeli a cég PR-ját.

5. Ahelyett, hogy több hónapos tervezésű feladatokkal terhelnénk a dolgozókat, olyan célokat adjunk nekik és olyan elvárásokat támasszunk, amely még decemberben megvalósítható és számon kérhető.

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!