Hogyan motiváljuk a munkatársakat karácsony előtt?

by | dec 12, 2012 | Hírek

A december az egyik legkevésbé produktív hónap az évben. Mindenki a karácsonyra készül vagy a céges karácsonyi vacsorára, hideg van, és egyébként is sokkal inkább hajlamosak vagyunk a depresszióra. Ilyenkor a legalacsonyabb a munkamorál, és a munkavállalók úgy gondolják, a versenytársaknál is ez a helyzet. Vezetőként azonban tudjuk, az nyeri a versenyt, aki egész évben produktív tud maradni.

Az év végi munkamorál csökkenése a cégek számára igen nagy bevételkiesést jelent. Mit lehet tenni, ha nem akarjuk ostorral csapkodni a gurulós székek görgőit, de szeretnénk, ha az év utolsó hónapjára is érdemes lenne fizetni a dolgozóinknak?

5 tipp a munkavállalók motiválására

1. Képességfejlesztés, hurrá!

Használjuk ki ezt az időszakot arra, hogy fejlesszük kollégáink képességeit. Még a nagy szabadságolások előtt érdemes egy kommunikációs tréninget szervezni, amely nem köti a munkatársakat az asztalukhoz, de a csapatmunka tekintetében jövő évre kifizetődik az eredménye.

2. Értékeljék az idei évet!

A szokásos beszámolók helyett készüljön egy éves visszatekintő, mi az, amit jól csinált a cég, és mi az, amire jövőre jobban oda kell figyelni.

3. Félig direkt motiváció

Tegyünk tanúbizonyságot vezetőként is emberségünkről. Küldjük el kedvenc motiváló videónkat vagy képünket, esetleg a produktivitásra ösztönző cikkünket körüzenetben, melyhez némi lelkesítő szöveget is hozzáfűzhetünk.

A munkatársak értékelik az őszinteséget, és tudják, hogy a főnöknek az a dolga, hogy munkára bírja őket. Nem kell hazudni erről, a stílus azonban legyen a cég illetve státusz által megengedett legközvetlenebb.

4. Indítsunk egy versenyt…

“A legkreatívabb out of house üzenet” címmel. A nyertes “házonkívül” üzenetét aztán bárki szabadon használhatja. Egy jó üzenetre az üzleti partnerek is jó szívvel emlékeznek majd, ami szintén növeli a cég PR-ját.

5. Ahelyett, hogy több hónapos tervezésű feladatokkal terhelnénk a dolgozókat, olyan célokat adjunk nekik és olyan elvárásokat támasszunk, amely még decemberben megvalósítható és számon kérhető.

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.