Hogyan turbózzuk fel a teljesítményünket?

by | jan 4, 2012 | Hírek, Karriertanácsok

Az embereknek csak nagyjából húsz százaléka ismeri az erősségeit és használja azokat naponta. A legtöbben kimerülnek a hét végére, még akkor is, ha sportolnak és egészségesen esznek. A legjobb módja energiánk megnövelésének, ha rendszeresen használjuk a pszichológiai erősségeinket. Több kutatás is kimutatta, hogy ettől megnő az önbizalmunk, energikusabbak leszünk, jobban teljesítünk és jobban bevonódunk a munkába. Sokan azt gondolják, hogy az erősség egyszerűen az, amiben jók vagyunk, de van még egy fontos összetevő: hogy rendszeresen használjuk is ezt, emellett ilyenkor valamiféle izgalmat is éreznünk kell. Már említettem, hogy a pozitív tudatállapot növeli a kreativitást, ráadásul csökkenti a stresszt. Kutatások szerint ez kilenc évvel is meghosszabbíthatja az életet.

Hogyan tudjuk magunkat motiválni, ha közeleg a szakma réme, a határidő?

Nem ajánlom a motiváció kifejezést, inkább az inspirációt javaslom. Ez az egyik a tíz pozitív érzelemből, melyet ápolnunk kell, és nemcsak jó érzés, de arra sarkall, hogy a legjobbat hozzuk ki magunkból, és így megvalósítsuk céljainkat. További, a munkában jól használható pozitív érzelmek az érdeklődés, a büszkeség és az öröm. Amikor ezeket tapasztaljuk, kreatívabbak, rugalmasabbak és nyitottabbak vagyunk, több lehetőséget látunk, könnyebben építünk kapcsolatokat. Mindezek eredményeképpen könnyedén be tudjuk majd tartani a határidőket.

Szalai Balázs
(forrás: Kreatív )

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.