Hogyan turbózzuk fel a teljesítményünket?

by | jan 4, 2012 | Hírek, Karriertanácsok

Az embereknek csak nagyjából húsz százaléka ismeri az erősségeit és használja azokat naponta. A legtöbben kimerülnek a hét végére, még akkor is, ha sportolnak és egészségesen esznek. A legjobb módja energiánk megnövelésének, ha rendszeresen használjuk a pszichológiai erősségeinket. Több kutatás is kimutatta, hogy ettől megnő az önbizalmunk, energikusabbak leszünk, jobban teljesítünk és jobban bevonódunk a munkába. Sokan azt gondolják, hogy az erősség egyszerűen az, amiben jók vagyunk, de van még egy fontos összetevő: hogy rendszeresen használjuk is ezt, emellett ilyenkor valamiféle izgalmat is éreznünk kell. Már említettem, hogy a pozitív tudatállapot növeli a kreativitást, ráadásul csökkenti a stresszt. Kutatások szerint ez kilenc évvel is meghosszabbíthatja az életet.

Hogyan tudjuk magunkat motiválni, ha közeleg a szakma réme, a határidő?

Nem ajánlom a motiváció kifejezést, inkább az inspirációt javaslom. Ez az egyik a tíz pozitív érzelemből, melyet ápolnunk kell, és nemcsak jó érzés, de arra sarkall, hogy a legjobbat hozzuk ki magunkból, és így megvalósítsuk céljainkat. További, a munkában jól használható pozitív érzelmek az érdeklődés, a büszkeség és az öröm. Amikor ezeket tapasztaljuk, kreatívabbak, rugalmasabbak és nyitottabbak vagyunk, több lehetőséget látunk, könnyebben építünk kapcsolatokat. Mindezek eredményeképpen könnyedén be tudjuk majd tartani a határidőket.

Szalai Balázs
(forrás: Kreatív )

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!