Így ne vegyél ki szabadnapot – A legpocsékabb indokok

by | okt 26, 2012 | Hírek

Voltál már valaha betegszabadságon, mert a kutyád idegösszeomlást kapott? A válasz általában: nem. Mégis vannak olyanok, akik ilyen és ehhez hasonló borzasztó indokokra hivatkozva nem mentek be dolgozni. Íme, a legrosszabb indokok a lógásra.

Összesen 4000 vezetőt és 2900 dolgozót kérdeztek meg a CareerBuilder felmérésében az előre be nem jelentett betegszabadságokkal kapcsolatban. Az eredmények alapján a munkaadók 29 százaléka ellenőrizte, hogy tényleg beteg-e a dolgozó, és majdnem minden ötödik (18%) gondolta, hogy beosztottja nem mond igazat, amikor távollétének okát firtatták. Az esetek 17 százalékában lebuktak a simlizők.

A válaszadók 30 százaléka állította a telefonban, beteg lett, holott semmi baja nem volt. Az egyik leggyakoribb „ma nem megyek be dolgozni” indok az volt, hogy a munkavállalónak egyszerűen nem volt kedve bemenni a munkahelyére, a másik pedig, hogy azt érezte a dolgozó, szüksége van egy pihenőnapra hét közben.

A legemlékezetesebb „nem megyek be dolgozni” indokok:

„Ma nem tudok bemenni” – mondta a munkavállaló ….

„…. mert elfelejtettem, hogy felvettek.”

„… mert a kutyám idegösszeroppanást kapott.”

„… mert a rendőrség exumálta a nagymamám sírját.”

„… mert megharapott egy madár.”

„… mert megbetegedtem a túl sok olvasástól.”

„… mert összetört a szívem.”

„… mert narancssárga lett a hajam az otthoni hajfestéstől.”

„… mert a bartánőm belamart a szemembe.”

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.