Így ne vegyél ki szabadnapot – A legpocsékabb indokok

by | okt 26, 2012 | Hírek

Voltál már valaha betegszabadságon, mert a kutyád idegösszeomlást kapott? A válasz általában: nem. Mégis vannak olyanok, akik ilyen és ehhez hasonló borzasztó indokokra hivatkozva nem mentek be dolgozni. Íme, a legrosszabb indokok a lógásra.

Összesen 4000 vezetőt és 2900 dolgozót kérdeztek meg a CareerBuilder felmérésében az előre be nem jelentett betegszabadságokkal kapcsolatban. Az eredmények alapján a munkaadók 29 százaléka ellenőrizte, hogy tényleg beteg-e a dolgozó, és majdnem minden ötödik (18%) gondolta, hogy beosztottja nem mond igazat, amikor távollétének okát firtatták. Az esetek 17 százalékában lebuktak a simlizők.

A válaszadók 30 százaléka állította a telefonban, beteg lett, holott semmi baja nem volt. Az egyik leggyakoribb „ma nem megyek be dolgozni” indok az volt, hogy a munkavállalónak egyszerűen nem volt kedve bemenni a munkahelyére, a másik pedig, hogy azt érezte a dolgozó, szüksége van egy pihenőnapra hét közben.

A legemlékezetesebb „nem megyek be dolgozni” indokok:

„Ma nem tudok bemenni” – mondta a munkavállaló ….

„…. mert elfelejtettem, hogy felvettek.”

„… mert a kutyám idegösszeroppanást kapott.”

„… mert a rendőrség exumálta a nagymamám sírját.”

„… mert megharapott egy madár.”

„… mert megbetegedtem a túl sok olvasástól.”

„… mert összetört a szívem.”

„… mert narancssárga lett a hajam az otthoni hajfestéstől.”

„… mert a bartánőm belamart a szemembe.”

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!