Így találtam a munkám…olvasói történet 12.

by | ápr 27, 2012 | Hírek

Sziasztok!

Szeretném megosztani veletek, hogy hogyan találtam meg álmaim állását egy állásportál oldalon!
2010 júniusában végeztem a Budapesti Gazdasági Főiskolán. Ekkor kezdtem el keresgélni a munkaerő piacon.

Összesen 198 helyre küldtem el az önéletrajzomat.

Ebből 5 munkaadó hívott fel és 1 közölte, hogy szeretne behívni egy írásbeli teszt kitöltésére. Majd, ha ezt jól töltöm ki, akkor ezt követi két elbeszélgetés.
A tesztet sikeresen töltöttem ki, és 3 héttel később már hívtak, hogy várnak egy szóbeli elbeszélgetésre. Ha az első elbeszélgetés sikeresen zárul le, akkor ezt követi egy második és egyben utolsó kör!
Nem is reméltem, hogy rám esik a választás, hiszen 0% tapasztalattal rendelkeztem.
Az első elbeszélgetés végére maradtam én és egy másik pályázó, akinek sokkal több tapasztalata volt a munkaerő piacon mint nekem, ezért nem sok reményt fűztem hozzá, hogy enyém lehet az állás!
Az első elbeszélgetés alkalmával megkérdezték, hogy hogyan tudnám őket meggyőzni arról, hogy engem és ne a másik pályázót válasszák.
Pár másodperc gondolkodási idő után az volt a válaszom, hogy “Asszonyom, 3 szó: Nincsenek rossz beidegződéseim! Engem úgy formálnak ahogy akarnak, de a másik pályázót már kevésbé! “
2010 augusztus 9.-én jött a telefon, hogy rám esett a választás. Hirtelen nem akartam elhinni, és megkértem a hölgyet, hogy ismételje el.
2010 augusztus 16.-án írtam alá a munkaszerződésemet! Nem vagyok babonás és nem hiszek a véletlenekben, de szeretném veletek megosztani, hogy augusztus 16.-án születtem, és 25 évre rá írtam alá életem első munkaszerződését!

A megpályázott és sikeresen elnyert állásról szeretnék megemlíteni néhány szót.

Ez egy multinacionális vállalat. A meghirdetett pozíció egy osztályvezetői poszt volt, lényegében ez egy középvezetői állás! És én azóta is ezt csinálom szívvel lélekkel. Úgy tekintek erre a munkára, mintha a saját vállalkozásom lenne! Hihetetlenül szeretem azt, amit csinálok, és remélem, hogy ez még nagyon sokáig így is marad!
A kollégáim és kezdetben a főnökeim nem értették ezt a nagy lelkesedést a munkámban!
De aztán elmagyaráztam, hogy ha valaki, akkor én tudom, hogy milyen amikor az ember állást keres és majdnem 200 hirdetést megpályáz és nem kap még csak egy nemleges választ sem!
Tisztában vagyok azzal, hogy most, hogy már van majdnem két éves tapasztalatom, jóval könnyebben tudnák elhelyezkedni, mint azelőtt, de eszem ágában sincs másik állás megpályázni!
Amíg úgy érzem, hogy a főnökeim megvannak elégedve a munkámmal, a hozzáállásommal, és szeretnek, addig nem is gondolkodok másik állás után nézni!
Természetesen a munkahelyemen is vannak olykor-olykor nehezebb napok, amikor nem minden úgy alakulnak a dolgok, ahogy azt szeretném, de ezek az akadályok előtt nem szabad megtorpanni!
A családom és főleg édesanyám az, aki az ilyen pillanatokban mellettem áll!
Tanácsom az álláskeresőknek, hogy ne adják fel a reményt!
Bízni kell magunkban, mert csak így lehet egy elbeszélgetés sikeres!
Sok szerencsét kívánok mindenkinek!
Sziasztok!
Szabó Andrea

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.