Így találtam a munkám…olvasói történet 3

by | ápr 13, 2012 | Hírek

Nekem nagyon érdekesen alakult a mostani munkám. Már 8 hónapja folyamatosan önéletrajzokat küldözgettem, interjúkra jártam, de semmi nem sikerült.

Vagy túlképzettnek bizonyultam, vagy öregnek.

( 37 éves vagyok, és francia- angol  nyelvű külkereskedelmi ügyintéző)

Végső elkeseredésemben elmentem egy MLM céghez üzletkötőnek, de emellett folyamatosan kerestem tovább munkát. Aztán 5 hónappal ezelőtt épp egy “házi bemutató” megtartására igyekeztem- busszal- amikor leült mellém egy  hölgy a kisgyermekével. Franciául beszélt a 4 év körüli kislányához. Végigfutott az agyamon, hogy ezek egész úton karattyolni fognak, így nem tudok elmerülni a szokásos “utazós önsajnálatomban”. De magamat sajnálni ezúttal nem volt idő, mert a hölgy kisvártatva felém fordult, és eligazítást kért – angolul -, hogy hány megálló még a Széll Kálmán tér. Franciául válaszoltam neki, mert élveztem, hogy végre használhatom a nyelvtudásomat. Megörült, és beszélgetni kezdtünk. Hamarosan kiderült, hogy egy női kiegészítőket forgalmazó, francia tulajdonú cég képviselője, és 1 éve már hazánkban is jelen vannak a termékeikkel. Megragadtam az alkalmat és elmondtam, hogy munkát keresek, mire elkérte a számomat, hogy egyeztet a feletteseivel, és ha van mód arra, hogy együtt dolgozzunk, akkor hívni fog.  Aztán a téren leszálltak, elköszöntünk. Jó kedvem lett a beszélgetéstől, de semmi reményt nem ébresztett bennem. Körülbelül másfél hét múlva nagyon meglepődtem, amikor hívott, hogy menjek be egy interjúra a cégükhöz. Elmentem, szerencsére megfeleltem az elvárásoknak, és megegyeztünk. Azóta ügyintézőként dolgozom a cégnél, és nagyon szeretek ott lenni.

Tanulsága nincs a történetemnek, talán annyi, hogy az ember soha nem tudhatja kivel hozza össze a sors, ezért mindig nyitottnak kell lenni mások felé.

Ha nem kezdünk el beszélgetni akkor, és ott a buszon, soha nem tudom meg, mivel foglalkozik, és soha nem jutunk el odáig, hogy elkérje a számomat egy munkalehetőség kapcsán. Csak idegenként nézünk ki a busz ablakán, míg le nem száll ki-ki a maga megállójában. Van valami mondás, hogy “mindig járj nyitott szemmel”- szerintem ez épp ilyesmiről szól. Hogy legyünk mindig nyitottak másokra és soha ne zárkózzunk el az emberek elől, mert nem tudhatjuk miért épp beléjük botlottunk.

Szabó Brigitta

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.