Így találtam a munkám…olvasói történet 4

by | ápr 16, 2012 | Hírek

A többi beküldőn felbuzdulva én is leírom, hogyan szereztem a munkámat.

Igaz, hogy ez már 3 éve történt, és azóta is ennél az ominózus cégnél dolgozom, de én is voltam ezelőtt mélyponton a munkakeresésben.

Igaz, akkor még csak a válság előjelei mutatkoztak, de meggyőződésem, hogy akkoriban sem volt sokkal könnyebb munkát találni, mint most.

Irigylem a szüleimet, akiknek már gyakornokként megvolt a munkahelyük, és soha nem volt gondjuk az elhelyezkedéssel. Nehezebben is értik meg, hogy ma már ez nem olyan egyszerű, mint az ő idejükben volt.  Számukra aki nem dolgozik, az egy “here”, egy tehetetlen valaki, aki csak a lustasága és a bénasága miatt nem talál munkát magának. Fel sem merül bennük, hogy nincs olyan munka, vagy ha van is, akkor is nagy eséllyel nem az embert választják ki, mert a 40x-es túljelentkezés miatt mindig találni jobbat, olcsóbbat nálunk. Sok feszültség és veszekedés volt emiatt otthon akkoriban.

Már másfél éve eredménytelenül kerestem munkát. Napi ritmusommá vált a nyomtatott sajtóban, az interneten megjelenő hirdetések böngészése, az interjúkra járás, és az elutasítások. Egy újabb szülői összezördülés  – “nem adunk több pénzt kölcsön” -vitája után  nagyon elkeseredtem, úgy éreztem én vagyok a világ legtehetetlenebb, legnyomibb embere, aki egy cégnek sem kell. Kertészmérnökként végeztem. Egyik nap a magánhirdetésekre tévedtem az egyik ingyenes hirdető újságban. Tudják, a “munkát keres” rovathoz, és mivel aznap nem találtam semmit a “munkát kínál” hasábokon.

És akkor elhatároztam, hogy meghirdetem saját magam! Gyorsan megfogalmaztam és feladtam a saját hirdetésemet.

Sokan kerestek. Sok üzletkötő, recepciós, eladó, takarító állást kínáltak. Aztán jelentkezett egy cég, hogy most induló kertészetébe venne fel munkaerőt. Azonnal igent mondtam. A kertészet azóta ismert és közkedvelt lett, és pedig üzletvezető-helyettes lehettem.
Szerencsém volt. De szerintem a akkor nem adok fel egy álláskeresői hirdetést, lehet, hogy nem talál rám a kertészet és most egészen más területen lennék kénytelen dolgozni. Szóval merészség és kitartás minden mostani álláskeresőnek!

Üdvözlettel,

Nyéki Zsuzsanna

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.