Így találtam a munkám…olvasói történet 5

by | ápr 17, 2012 | Hírek

32 éves vagyok, szakápolói végzettséggel rendelkezem. Mindenki tudja, hogy milyen helyzetben van az egészségügy, és hogy mennyit keres egy EÜ végzettségű dolgozó. Túlóráktól függően nagyjából nettó 110 ezer forintot kerestem havonta.

Gondoltam, keresek egy másik munkát, amiből legalább az albérletem és a megélhetésem fedezni tudom. De nem találtam, ezek után a  külföldi munka volt, ami lehetőségként maradt.

Természetesen nem volt olyan egyszerű, ahogy elképzeltem. Németül nem beszéltem olyan jól, mint az elvárt lenne Ausztriában, Németországban, az angolom pedig kicsit volt jobb  középfoknál. ( Azt elfelejtettem leírni, hogy tavaly októberben kezdtem el keresgélni külföldi lehetőségek után. ) Idén januárban azonban találtam az interneten egy egészségügyi állásokkal foglalkozó oldalon egy magánápolói munkát, amit meg is pályáztam. Egy ügyvéd intézte a papírjaimat, a meghallgatást egy hozzátartozó intézte, vele is utaztam ki, miután megállapodtunk.  Idős magyar házaspár mellett vagyok gondozó, napi 24 órában, kb 600.000 Ft-nak megfelelő összegért havonta, ez árfolyamtól is függ. Szállás, ellátás biztosított. A születése szerint soproni házaspár New Yorkban él, az Upper East Side keleti részén, a Harmadik sugárút és az East River között, ahonnan minden jól megközelíthető. Január végén jöttem ki, sok időm nem volt eddig csatangolós városnézésre, vagy ilyesmi, a munkaidőm reggel 6- este 9-ig  tart kb, a munka nem megerőltető, a béremet hetente rendszeresen megkapom, és az idősek is befogadtak. Van még itt egy házvezetőnő is, és hetente egyszer jön egy gyógytornász hozzájuk. Az idősek állapotától függ, meddig van rám szükség. Egyelőre 6 hónapra szóló szerződést kötöttünk, aztán majd meglátjuk. Jó döntés volt, hogy eljöttem. Pénz és megélhetés szempontjából jobb itt.  Sok sikert kívánok minden munkakeresőnek!

Nyári Ádám

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.