Korhatárhoz kötik a munkavállalási engedélyt

by | aug 15, 2012 | Hírek

Csaknem 200 ezer fiatal nepáli nő dolgozik gazdag arab országokban, gyakran vannak kitéve fizikai és szexuális zaklatásnak. A nepáli hatóságok a munkavállalási engedélyt most korhatárhoz kötik – írja a BBC cikke nyomán az asiaport.hu.

Ez alapján csak a harmincadik életévüket betöltött nepáli nők mehetnek háztartási alkalmazottnak az említett országokba.
Nepálban persze kevés a munkalehetőség, ezért sokan illegálisan mennek külfökdre dolgozni és ők a legvédtelenebbek.

Nemrég óriási felháborodást váltott ki, hogy egy 18 éves nepáli lány, aki Kuvaitban dolgozott, öngyilkos lett. A kormány azt reméli, hogy az életkor és tapasztalat bizonyos védettséget ad a nőknek.
Hasonló rendelkezést hozott az nemrég indonéz kormány is.

HR Portál

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.