Melyik a legfurcsább munka a világon?

by | máj 31, 2012 | Hírek

Jó érzés tisztába kerülni azzal, hogy milyen meglepő munkák léteznek a világon. Legalább mindenki elégedetten nyugtázhatja, hogy nem csak valami pénzügyi dologgal foglalkozhat, ha már megunta a taposómalmot, hanem igenis van remény valami sokkal izgibbre. Persze akad olyan is, amit a világon semmiért nem űznénk:

Szerencsesüti író:

 Cuki szakma! Lényegében a szerencsesütikben olvasható magvas gondolatok gyártása a feladata, ami valószínűleg nem túl nagy kihívás. Még nekünk is megy; “Ne lépj meztelenül az utcára, mert könnyen megfázhatsz!”, na ugye?

Fütty mester:

Igen, jól látod, egy olyan emberről beszélünk, aki valami egészen kiváló módon tud fütyülni, és nem csak a kamion ablakából kilógva, hanem rendesen művészi színvonalon műveli ezt, különböző zenei produkciókhoz. 

Töltőtoll javító:

Végül is van aki töltőtollal ír, márpedig a töltőtoll is el tud romlani, így akár logikusnak is hangozhatna, hogy van akinek ez a szakmája, csak nagyon nehéz elképzelni egy bemutatkozásnál, hogy “jó napot kívánok, Prötczl Vilmos vagyok, töltőtoll szerelő…”

Csirke válogató:

Az az ember, aki arra tette fel az életét, hogy a pici pipiket nemük szerint szét válassza. a kis kakasok jobbra, pici csirkék balra…vagy valami ilyesmi.

Ülőgarnitúra tesztelő:

 Biztos veled is előfordult már, hogy azzal a gondolattal süppedtél bele a kedvenc fotelodba, hogy legszívesebben ki sem szállnál belőle egész nap. Nos, van az a szerencsés ember, aki azért kapja a fizetését, hogy egész nap kanapékat teszteljen, és nyilatkozzon azok kényelmi szintjéről. Irigylésre méltó…

Braille fordító:

A Braille írás ugye bár a vakok számára létrehozott, domború pöttyökből álló írás. Na de arra is kell ember, hogy a látók számára elérhető tartalmakat valaki a nem látók “nyelvére” átírja.

Kutyaeledel tesztelő:

Akármilyen gyomorforgató is legyen ez, de a kutya eledelt is egy ember kóstolja meg az előállítási folyamat egy bizonyos, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az élelem minőségben megfelel az elvárásoknak.

Gumi vadász: 

Az a tag, aki azért felel, hogy a parkokban  a padokon ne legyen odatapadt rágógumi, amibe az óvatlan látogató beleülhetne. Nagyon szép dolog, hogy ilyen nagy műgonddal és odafigyeléssel viseltetnek a nadrágjaink egészsége iránt, de mégis ki vállalja be ezt a munkát? 

Erdőtűz figyelő:

Elég önmegmagyarázó a címe, de tulajdonképpen a lényeg az pont ez; nézni az erdőt. A világ leglustább embereinek találták ezt ki, hiszen igazán nehéz ennél kevesebb aktivitással járó munkát találni. Ülsz egy magas lesen, és nézed az erdőt, és ha esetleg tűz van, akkor hívod a tűzoltókat. Nem fizet túl jól ez a meló, azt azért elárulhatjuk.

Kocka ellenőr:

Bizony, egy dobókocka – bármilyen kis ártatlannak tűnik is – nagyon nagyot fordíthat az ember életén a kaszinóban. Így egyáltalán nem mindegy, hogy szabályos-e a kocka, vagy sem. A kocka ellenőr mindenféle műszerekkel biztosítja az izguló vendégeket afelől, hogy minden rendben.

neon.hu

Te melyik munkát vállalnád legszívesebben?

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!