Melyik a legfurcsább munka a világon?

by | máj 31, 2012 | Hírek

Jó érzés tisztába kerülni azzal, hogy milyen meglepő munkák léteznek a világon. Legalább mindenki elégedetten nyugtázhatja, hogy nem csak valami pénzügyi dologgal foglalkozhat, ha már megunta a taposómalmot, hanem igenis van remény valami sokkal izgibbre. Persze akad olyan is, amit a világon semmiért nem űznénk:

Szerencsesüti író:

 Cuki szakma! Lényegében a szerencsesütikben olvasható magvas gondolatok gyártása a feladata, ami valószínűleg nem túl nagy kihívás. Még nekünk is megy; “Ne lépj meztelenül az utcára, mert könnyen megfázhatsz!”, na ugye?

Fütty mester:

Igen, jól látod, egy olyan emberről beszélünk, aki valami egészen kiváló módon tud fütyülni, és nem csak a kamion ablakából kilógva, hanem rendesen művészi színvonalon műveli ezt, különböző zenei produkciókhoz. 

Töltőtoll javító:

Végül is van aki töltőtollal ír, márpedig a töltőtoll is el tud romlani, így akár logikusnak is hangozhatna, hogy van akinek ez a szakmája, csak nagyon nehéz elképzelni egy bemutatkozásnál, hogy “jó napot kívánok, Prötczl Vilmos vagyok, töltőtoll szerelő…”

Csirke válogató:

Az az ember, aki arra tette fel az életét, hogy a pici pipiket nemük szerint szét válassza. a kis kakasok jobbra, pici csirkék balra…vagy valami ilyesmi.

Ülőgarnitúra tesztelő:

 Biztos veled is előfordult már, hogy azzal a gondolattal süppedtél bele a kedvenc fotelodba, hogy legszívesebben ki sem szállnál belőle egész nap. Nos, van az a szerencsés ember, aki azért kapja a fizetését, hogy egész nap kanapékat teszteljen, és nyilatkozzon azok kényelmi szintjéről. Irigylésre méltó…

Braille fordító:

A Braille írás ugye bár a vakok számára létrehozott, domború pöttyökből álló írás. Na de arra is kell ember, hogy a látók számára elérhető tartalmakat valaki a nem látók “nyelvére” átírja.

Kutyaeledel tesztelő:

Akármilyen gyomorforgató is legyen ez, de a kutya eledelt is egy ember kóstolja meg az előállítási folyamat egy bizonyos, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az élelem minőségben megfelel az elvárásoknak.

Gumi vadász: 

Az a tag, aki azért felel, hogy a parkokban  a padokon ne legyen odatapadt rágógumi, amibe az óvatlan látogató beleülhetne. Nagyon szép dolog, hogy ilyen nagy műgonddal és odafigyeléssel viseltetnek a nadrágjaink egészsége iránt, de mégis ki vállalja be ezt a munkát? 

Erdőtűz figyelő:

Elég önmegmagyarázó a címe, de tulajdonképpen a lényeg az pont ez; nézni az erdőt. A világ leglustább embereinek találták ezt ki, hiszen igazán nehéz ennél kevesebb aktivitással járó munkát találni. Ülsz egy magas lesen, és nézed az erdőt, és ha esetleg tűz van, akkor hívod a tűzoltókat. Nem fizet túl jól ez a meló, azt azért elárulhatjuk.

Kocka ellenőr:

Bizony, egy dobókocka – bármilyen kis ártatlannak tűnik is – nagyon nagyot fordíthat az ember életén a kaszinóban. Így egyáltalán nem mindegy, hogy szabályos-e a kocka, vagy sem. A kocka ellenőr mindenféle műszerekkel biztosítja az izguló vendégeket afelől, hogy minden rendben.

neon.hu

Te melyik munkát vállalnád legszívesebben?

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.