Milyen az új közösségi oldal, a Zuppaa?

by | júl 6, 2012 | Hírek

Aki egynél több közösségi oldalt, vagy eszközt használ az biztosan beleütközött már abba a problémába, hogy valamilyen módon egységesítse, összelapátolja azokat az információkat, amiket meg szeretne másokkal osztani. Ugyanez a problémakör ellenkező előjellel is létezik: gyakran kifejezetten nehéz valakiről az összes infót összeszedni, vagyis gyakran nyomozni kell, hogy ki, milyen hagy maga után a neten.

A Jóri Csaba által alapított és most elindult Zuppaa ezekre a problémákat igyekszik megoldani egy olyan digitális eszköz átadásával, amivel létrehozhatjuk közösségi névjegyünket. Ha leegyszerűsítjük, akkor nincs másról szó, mint egy közösségi oldal aggregátorról, ahova becsatornázhatunk minden olyan oldalt, amelyen fent vagyunk és infókat osztunk meg magunkról. Beköthető a Facebook, Twitter, Google+ fiók, de feltüntethetjük a Foursquare bejelentkezéseinket, a Flickr-re feltöltött fotóinkat és a LinkedIN-en tárolt karrier adatainkat is.

Ha ezzel megvagyunk, akkor kapunk egy egyedi linket, amit aztán az aláírásokban, névjegykártyán feltüntethetünk, vagyis összegyűjtve nyújthatjuk át mindent, ami rólunk szól a neten. Mindezt magunk rendezhetjük el személyes Zuppaa oldalunkon, profilfotót tölthetünk fel, plusz adatokat adhatunk meg, ami szerkesztés közben azonnal azt a képet mutatja, amilyen a végeredmény lesz. A kereséshez és másokról szóló adatok gyűjtéséhez nincs szükség regisztrációra, viszont másokat akkor „követhetünk” (ezt itt Érdekel listának hívják és nincs szükség a másik fél visszajelzésére), ha regelünk. Az adatainkat több platformon megoszthatjuk, QR-kódokat generálhatunk, és ha belépünk, mi is nyomon követhetjük, hogy kiknek vagyunk érdekesek, vagyis kik vettek fel az Érdekel listájukba.

 A Zuppaa jelenleg magyarul és angolul elérhető, hamarosan azonban több környező országban is elindul a helyi nyelven elérhető szolgáltatás. Nektek tetszik az ötlet? Kipróbáljátok?

Horváth Balázs

technet.hu

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.