Mire jó a tesztinterjú?

by | febr 7, 2012 | Hírek

A teszt (angol szó, jelentése próba, vizsgálat) olyan feladat vagy feladatsorozat, amelynek teljesítése feltárja bizonyos  ismeretek, érzelmek, meglétét.

Miért fontos a próbainterjú?

A teszt, vagy próbainterjú segítségével nagyon rövid idő alatt nagyon sok hasznos adathoz, információhoz juthatunk arról, hogy kívülálló szemével mennyire tudjuk magunkat “eladni”, min kell még javítanunk,  miről érdemes bővebben beszélnünk a későbbi sikereink érdekében. És mint a színházi premiereket, az állásinerjút is próbák előzik meg. Nagyon fontos ugyanis,  hogy a “nagy antré” előtt gyakoroljunk egy kicsit.  Lefagyhatunk, ha egyes kérdések meglepetésszerűen érnek bennünket az állás megszerzéséért vívott küzdelmünkben.  Hiszen a   gyakorlatlan interjúzó zavart válaszai gyakran torz képet adhatnak a személyiségéről, szaktudásáról, vagy ha egy kommunikációs probléma miatt az interjúztató által feltett kérdést nem jól értelmezi – még messzebb sodródhat annak az esélyétől, hogy megnyeri a pozíciót.

Állásinterjú… Nincs olyan ember, aki ne találkozott volna még ezzel a kifejezéssel.

Izgalommal és félelemmel gondolsz rá? Az első lépést mindig a legnehezebb megtenni, így mi egy kis segítséget szeretnénk nyújtani Neked!
Ha már van elképzelésed, hogy milyen típusú pozíció érdekel, és már elkészítetted önéletrajzod, esetleg motivációs leveled, de nem tudod, hogy mire számíthatsz egy állásinterjún, most tét nélkül kipróbálhatod magad.
Ez alkalommal lehetőséget adunk arra, hogy megtapasztalhatod, mi vár rád egy felvételi beszélgetésen. Hidd el, ez kiváló lehetőség arra, hogy tét nélkül gyakorolj, és később a valódi szituációban a legjobb teljesítményt nyújtsd.

Műegyetemi állásbörzeA Műegyetemi Állásbörzén idén is lehetőség nyílik a gyakorlásra, ezért érdemes felírni a naptárba:

Műegyetemi Állásbörze, március 6-7.,   Felkészítő Szint – itt lehet majd próbainterjúzni.

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.