Műegyetemi Állásbörze – Kihagyhatatlan

by | febr 24, 2012 | Hírek

A felsőoktatási állásbörze az egyik legnépszerűbb toborzási módszer a frissdiplomás munkaerőt alkalmazó cégek körében.

A Műegyetemi Állásbörzén végzett kérdőíves felmérésből kiderül, hogy az állásbörzén való részvétel valamint az online állásközvetítő oldalak használata a legsikeresebb toborzási forma, megelőzve a munkatársak és ismerősök ajánlásait, az újsághirdetéses toborzási formát, a fejvadászcégekkel való együttműködést és a munkaügyi központokkal való kapcsolatfelvételt egyaránt.

Az állásbörze, mint toborzási módszer népszerűségének okai

  • az egyetlen olyan toborzási forma, ami mindent megelőző, személyes kapcsolatfelvételi lehetőséget biztosít
  • a személyes találkozás során azonnal kiszűrhető, hogy a jelentkező, a releváns szakmai tudáson túl, rendelkezik-e azokkal a mentalitásbeli és kommunikációs készségekkel, melyek a meghirdetett pozíciót betöltő munkavállalótól elvárhatók
  • az alkalomhoz illő megjelenés és az önmarketing mint alkalmassági tényezők is a személyes találkozás során mérhetők fel leggyorsabban és leghatékonyabban

Az állásbörzékre általánosan jellemző előnyökön túl a Műegyetemi Állásbörze további speciális szűrési lehetőségeket biztosít.

A Műegyetemi Állásbörze kiállítóihoz szinte kizárólag releváns pályázatok érkeznek be, mivel a látogatók abból a széles (10-12.000 látogató), de mégis lehatárolt körből kerülnek ki, akik garantáltan
  • felsőfokú képzettséggel (és ebből adódóan nyelvtudással is) rendelkeznek,
  • pályakezdő, frissdiplomás vagy diploma előtt álló álláskeresők, ill. szakmai gyakorlati helyet kereső alsóbb évesek
  • releváns szakmai ismeretekkel rendelkeznek (műszaki, mérnöki, informatikai, logisztikai és gazdasági végzettségűek)

Hallgatók megoszlása felsőoktatási intézmény szerint

Látogatóink több mint 60%-a a BME hallgatója vagy végzettje. A legtöbb külsős látogató budapesti és vidéki felsőoktatási intézményből érkezik.

Műegyetemi Állásbörze: március 6-7

http://www.allasborze.bme.hu/

Kapcsolódó oldal:

Műszaki állások

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.