Sok nőt kényszerítenek szexmunkára

by | júl 12, 2012 | Hírek

Az Európai Uniónak (EU) nagyobb hangsúlyt kell fektetnie a kényszermunka megoldására – hívja fel a figyelmet keddi közleményében a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO), amelynek becslése szerint csaknem 900 ezren dolgoznak kényszermunkásként az unió tagállamaiban.

Az ILO – az ENSZ szakosított szervezete – adatai szerint az EU-ban 880 ezren kényszermunkások – többségük uniós állampolgár -, 30 százalékuk szexuális kizsákmányolás áldozata.

A kényszermunka áldozatainak 58 százaléka nő – derül ki a közleményből. Az ILO kiemeli: a szexuális munkákra kényszerítettek többsége az Európai Unió tagállamainak valamelyikéből, illetve Közép- és Délkelet-Európából származik, de vannak latin-amerikai és ázsiai kényszermunkások is.

Beate Andrees – aki az ILO kényszermunka elleni küzdelemre létrehozott speciális akcióprogramjának vezetője – a közleményben kifejti: az Európai Unióban főként a mezőgazdaság, a háztartási munka, valamint az ipar és gyártás területén alkalmaznak kényszermunkásokat, akiket nem létező álláshelyekre kiírt, vonzó pályázatokkal csapnak be.

Az ILO emlékeztet arra, hogy bár az utóbbi években számos országgal – így például Portugáliával, Németországgal vagy Lengyelországgal – működött együtt a kényszermunka és a szexuális kizsákmányolás elleni harcban, további intézkedésekre van szükség.

A nemzetközi szervezet szerint külön hangsúlyt kell fektetni a felismerésre, az elkövetők perbefogására, valamint arra, hogy a gazdasági válság miatt ne növekedjen az áldozatok száma.

HR Portál

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.