Új, több milliós lakáskölcsön belügyi dolgozóknak

by | aug 30, 2012 | Hírek

Az új szabályozás szerint a legalább 2 éves szolgálati jogviszonnyal rendelkező, határozatlan időre kinevezett, továbbá a szerződéses hivatásos állományú dolgozó részére a belügyi szerv lakáscélú munkáltatói kölcsönt nyújthat többek között a dolgozó tulajdonába kerülő lakás építéséhez, vásárlásához, cseréjéhez, bővítéséhez, korszerűsítéséhez.

A kölcsön feltételei között szerepel többek között, hogy a lakás lakószobáinak száma és a lakás építési költsége, vételára megfelel a lakáscélú támogatásokról szóló jogszabályban meghatározott méltányolható lakásigény feltételeinek, továbbá a kölcsönfelvevő rendelkezik az összes költség legalább 20 százalékát kitevő önerővel, és vállalja, hogy a támogatási megállapodásban megállapított határidőben az építkezést megkezdi és befejezi.

Csak az a lakásépítés, -vásárlás, -bővítés és -korszerűsítés támogatható, amely abban a városban, községben vagy annak 60 kilométeres körzetében valósul meg, ahol a dolgozó munka- vagy szolgálati helye van.

Mindez azonban nem vonatkozik azokra a dolgozókra, akik a öregségi nyugdíjkorhatárt öt éven belül elérik.

A kölcsön mértéke főszabály szerint a tiszta építési költség, vételár 80 százaléka, de az ötmillió forintot nem haladhatja meg, lakásbővítés esetén a költség 80 százaléka, de három és fél millió forintot nem haladhatja meg, korszerűsítésnél szintén a költség 80 százaléka, de a másfél millió forintot nem haladhatja meg.

A kölcsön visszafizetésének időtartama lakásépítés, -vásárlás esetén legfeljebb 20 év, lakásbővítésnél legfeljebb 15 év, lakáskorszerűsítés esetén legfeljebb 10 év.

A kölcsönben részesült dolgozót belügyi szervnél folyamatosan eltöltött szolgálati jogviszonyának hossza alapján a kölcsön összegéből négyszázezer forintig terjedő kedvezmény illeti meg.

A belügyminiszter vezetése, irányítása vagy felügyelete alá tartozó szervekkel hivatásos szolgálati, közalkalmazotti jogviszonyban munkavállalókra – így többek között rendőrökre, büntetés-végrehajtási dolgozókra, továbbá a katasztrófavédelem és a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat, illetve Alkotmányvédelmi Hivatal állományára vonatkozó belügyminiszteri rendelet csütörtökön lép életbe.

 

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.