Valentin-nap: virágzik a szerelem a munkahelyeken

by | febr 14, 2012 | Hírek

Egy amerikai felmérés szerint a dolgozók csaknem negyven százaléka randevúzott már munkatárssal, sőt harminc százalékuk kollégájával kötött házasságot.

Valentin-nap közeledtével a CareerBuilder álláskereső portál készíttetett felmérést a munkahelyeken kialakuló szerelmi kapcsolatokról. A több mint hétezer, teljes állásban dolgozó amerikai felnőtt megkérdezésével készült vizsgálat szerint a válaszadók 38 százaléka karrierje során legalább egyszer, 17 százaléka legalább kétszer randevúzott már munkatársával. A kutatás szerint a megkérdezettek 30 százaléka munkahelyen megismert szerelmével kötött házasságot.

A Harris Interactive által bonyolított kutatás szerint a szerelmi kapcsolatok többségében a munkahelyi hierarchiában azonos szinten álló kollégák között alakulnak ki, de a kapcsolatok 28 százaléka esetében magasabb beosztású, 18 százaléka esetében pedig a közvetlen főnök volt a másik fél. Az eredmények szerint a nők inkább hajlanak arra, hogy magasabb beosztású kollégával találkozgassanak, mint a férfiak: előbbiek 35, utóbbiak 23 százaléka esetében fordult ez elő.

A kutatásból az is kiderül, hogyan indulnak e kapcsolatok. A megkérdezettek 13 százaléka szerint egy munkahelyen kívüli találkozás indította el a románcot, 11 százalék esetében az ebédszünetekben, 10 százalék szerint a túlórák során kerültek közelebb egymáshoz a felek. A kollégával randizók többsége nyíltan vállalta a kialakuló kapcsolatot, 37 százalék azonban jobbnak érezte titokban tartani.

A CareerBuilder szakértője szerint a munkahelyi románcok bármilyen helyzetben is alakulnak ki, és bárhová is vezetnek, mindig kényes helyzetet teremtenek. Fontos, hogy a dolgozó tisztában legyen azzal, munkahelye milyen irányelveket alkalmaz a munkatársak közötti kapcsolatokra, és mind a munkahely, mind a kapcsolat érdekében szükséges, hogy a felek meghúzzák a vonalat munka és magánélet között.

ELTE társadalomtudomány Kar

www.napi.hu

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.