Kreatív önéletrajz – QR-kóddal

by | nov 16, 2012 | Önéletrajz és motivációs levél

Nyugat-Európában és Amerikában gyakori, nálunk még viszonylag ritka, hogy egy álláskereső QR-kódot helyezzen el önéletrajzán. Pedig ez az apró technológiai újdonság sokat dobhat a pályázaton.
 

QR-kód egy kétdimenziós vonalkód (tulajdonképpen pontkód), ami nevét a Quick Response (gyors válasz) rövidítéséből kapta.

 
A kódot a legtöbb okostelefon képes értelmezni.A QR-kód kiemeli az önéletrajzot is a többi jelentkező közül, sőt, emlékezetessé teheti a pályázót a HR-szakember számára. A folyat egyszerű: a jelentkező generál egy kódot, elhelyezi azt az életrajzán. A levelet megkapja a HR-szakember, okostelefonját a kód fölé tartva beolvassa azt. A kód tartalma lehet például egy honlapra (például a netre feltöltött önéletrajzunkra) mutató link, egy videó, vagy akár egy névjegy (név, telefonszám, e-mail cím), amit a telefon használója egy mozdulattal el tud menteni telefonkönyvébe.

Varga Balázs, a munkaerő-közvetítéssel foglalkozó Randstad Hungary marketing és PR vezetője szerint ez még nem elterjedt módszer Magyarországon, de előfordul, hogy QR-kódos önéletrajzokkal találkoznak. A HR szakember úgy véli, jó ötlet, ha olyan oldalakra irányítjuk a kódot, ahol korábbi munkáink, referenciáink találhatók, de akár az üzleti közösségi oldalon, a LinkedIn-en található profilunkra is mutathat a link.

Pénzcentrum.hu

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.