Kreatív önéletrajz minták

by | nov 6, 2013 | Álláskeresési tippek

A túljelentkezések időszakában mindenki szeretné magára felhívni a figyelmet, amikor egy állást megpályáz. Ennek első lépcsője, hogy elküldjük az önéletrajzunkat az álláshirdetésben megadott email címre. De hogyan lehetünk mások, mint a többiek?

Arról, hogy milyen is a tökéletes jelentkezés, és melyek a leggyakoribb hibái, már írtunk korábban. Ezeken felül pedig bőven van lehetőség kitűnni – leginkább a kreatív szakmák képviselőinek.

Érdekes lehet: Hogyan tűnjünk ki önéletrajzunkkal a tömegből?

A webdisenerek, marketing, PR, művész szakmacsoportok képviselői az önéletrajzukat referenciaként használhatják, hiszen itt meg lehet csillogtatni ötletgazdagságunkat, kreatvitásunkat is. Manapság nagyon elterjedt az infografika, akkor miért ne készíthetnénk el önéletrajzunkat úgy, mintha mi egy X tapasztalattal rendelkező termék lennénk- végül is azok vagyunk, a munkaerőpiac termékei.

Pályakezdőként is remek lehetőség a bemutatkozásra egy ötletesen megfogalmazott és megszerkesztett önéletrajz. Az ügynökségi gyakornoki pozíciókra például sokan szeretnének bekerülni, éppen ezért érdemes más formába önteni az ilyen jelentkezéseknél is CV-nket.

Íme, néhány önéletrajz a nagyvilágból, melyekből ötletet meríthetünk.(Személyiségi jogok miatt a személyes adatokat elmosódottá tettük)

Ilyen egy infografikaként elkészített önéletrajz:

(A képre kattintva megnézheted nagyban is!)

ElliotHasseresume

 

Ilyen, ha valaki Facebook profilnak álcázza a CV-jét.

(A képre kattintva megnézheted nagyban is!)

kreativ-oneltrajz-mintak-7

És ilyen, ha Google találatnak – illetve Liugle találatnak:

(A képre kattintva megnézheted nagyban is!)

fake-google-resume-example-1

Ilyen, ha grafikonokban gondolkodunk (ez egyébként nem csak a túl kreatív szakmák képviselőinek ajánlott, az emberek – így a HR-esek többsége is vizuális típus)

(A képre kattintva megnézheted nagyban is!)

kreativ-oneltrajz-mintak-5

És ez is bátran használható:

(A képre kattintva megnézheted nagyban is!)

kreativ-oneltrajz-mintak-3

Ezzel egyből tudják, mit tudsz

(A képre kattintva megnézheted nagyban is!)

kreativ-oneltrajz-mintak-4

Arra bátorítunk titeket, hogy ha van öteletetetek, kísérletezzetek, de mindig vegyétek figyelembe az állás komolyságát. Pénzügyi vagy banki vonalon érdemes elegánsnak lenni, és nem “ellazázni”.

CV feltöltés gomb

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.