A főnököt elárulja az aláírása

by | febr 11, 2013 | Hírek

Sokszor a főnökkel csak annyi kapcsolata van az embernek, hogy aláírat vele valamit, de az igazán nagy főnökből a jövök-megyek öltönyén kívül nem sok mindent ismer- csak az aláírását. Amit legalább egyszer, a munkaszerződés kézhezvételekor lát.

De hogy miért is fontos ez? Mert anélkül, hogy ismernéd, sokmindent megtudhatsz róla az aláírásából, sőt, előre megjósolhatod akár a cég sorsát is.

Az Észak-Carolina Egyetem munkatársai 600 amerikai CEO, avagy ügyvezető aláírását vizsgálták, és a végén érdekes eredményre jutottak.

Hatalmas aláírás

Azok a főnökök, akiknek hatalmas aláírásuk van, általában igen elismerően nyilatkoznak saját magukról. Hogy egomániásak-e? Minden bizonnyal!

A legnagyobb aláírással az egykori Yahoo vezér rendelkezik. Timothy Koogle, akinek szokatlan vezetékneve egyébként úgy rímel a konkurens Google-re, hogy az már szokatlan egy főnöknél.

Elnyújtott aláírás

Az az aláírás, ami olyan hosszú, hogy kiszalad a papírról, általában nem jelent sok jót a cég jövőjére nézve. Azok a típusú főnökök, akiknek ilyen az aláírásuk, könnyen vesznek olyan gépeket vagy eszközöket a vállalat pénzéből, amire nincs különösebben szükség a működéshez, esetleg túl sok pénzt költenek kutatásra és fejlesztésre.
A gombostűfejnyi betűkből álló, egészen apró írás legtöbbször kóros lelkiállapotot fejez ki, ilyenkor a főnök nem igazán érzi főnöknek magát.

Mit mond még a szignó?

Ha a főnök a vezetéknevét vési a papírra hangsúlyosan, azaz nagyobb betűkkel írja, jobban formázza, kiolvashatóbb betűkkel írja, mint keresztnevét, a munkája fontosabb az életében, mint a magánélete. Általában az ilyen főnök céltudatos, határozott, persze nem biztos, hogy jó irányba megy. Ha keresztnevére fordít több figyelmet, akkor a munka az, ami másodlagos szereplő az életében.

Felfelé vagy lefelé?

Általánosságban elmondható, hogy a felfelé kunkorodó aláírás inkább pozitív személyiségre utal, míg a lefelé hajló hátterében negatívabb gondolkodás állhat.

Persze az aláírást nagyban befolyásolja alaphangulatunk is, hogy adott pillanatban hogyan érezzük magunkat.

 

allasok-a-cvonline-oldalan

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!