A főnököt elárulja az aláírása

by | febr 11, 2013 | Hírek

Sokszor a főnökkel csak annyi kapcsolata van az embernek, hogy aláírat vele valamit, de az igazán nagy főnökből a jövök-megyek öltönyén kívül nem sok mindent ismer- csak az aláírását. Amit legalább egyszer, a munkaszerződés kézhezvételekor lát.

De hogy miért is fontos ez? Mert anélkül, hogy ismernéd, sokmindent megtudhatsz róla az aláírásából, sőt, előre megjósolhatod akár a cég sorsát is.

Az Észak-Carolina Egyetem munkatársai 600 amerikai CEO, avagy ügyvezető aláírását vizsgálták, és a végén érdekes eredményre jutottak.

Hatalmas aláírás

Azok a főnökök, akiknek hatalmas aláírásuk van, általában igen elismerően nyilatkoznak saját magukról. Hogy egomániásak-e? Minden bizonnyal!

A legnagyobb aláírással az egykori Yahoo vezér rendelkezik. Timothy Koogle, akinek szokatlan vezetékneve egyébként úgy rímel a konkurens Google-re, hogy az már szokatlan egy főnöknél.

Elnyújtott aláírás

Az az aláírás, ami olyan hosszú, hogy kiszalad a papírról, általában nem jelent sok jót a cég jövőjére nézve. Azok a típusú főnökök, akiknek ilyen az aláírásuk, könnyen vesznek olyan gépeket vagy eszközöket a vállalat pénzéből, amire nincs különösebben szükség a működéshez, esetleg túl sok pénzt költenek kutatásra és fejlesztésre.
A gombostűfejnyi betűkből álló, egészen apró írás legtöbbször kóros lelkiállapotot fejez ki, ilyenkor a főnök nem igazán érzi főnöknek magát.

Mit mond még a szignó?

Ha a főnök a vezetéknevét vési a papírra hangsúlyosan, azaz nagyobb betűkkel írja, jobban formázza, kiolvashatóbb betűkkel írja, mint keresztnevét, a munkája fontosabb az életében, mint a magánélete. Általában az ilyen főnök céltudatos, határozott, persze nem biztos, hogy jó irányba megy. Ha keresztnevére fordít több figyelmet, akkor a munka az, ami másodlagos szereplő az életében.

Felfelé vagy lefelé?

Általánosságban elmondható, hogy a felfelé kunkorodó aláírás inkább pozitív személyiségre utal, míg a lefelé hajló hátterében negatívabb gondolkodás állhat.

Persze az aláírást nagyban befolyásolja alaphangulatunk is, hogy adott pillanatban hogyan érezzük magunkat.

 

allasok-a-cvonline-oldalan

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.