A helyes férfiak több fizetést kapnak?

by | jan 9, 2013 | Hírek

A jó külső jóval magasabb fizetéssel járhat, mint a nem túl megnyerő: a különbség több mint egyharmad is lehet – áll egy ausztráliai tanulmányban.

Két ausztrál közgazdász vizsgálta a külső és a jó fizetés közti kapcsolatot. A tanulmány készítése közben arra jutottak, hogy az átlagosnál előnytelenebb külsejű férfiak fizetése 26 százalékkal alacsonyabb, mint az átlagé, míg a fessebb férfiaké 22 százalékkal magasabb annál Ausztráliában.

7 millióval többet keresnek a helyes pasik

Eszerint a megnyerő külsejű ausztrál férfiak átlagosan 81 ezer 750 dollárt, a csúnyák pedig csak 49 ezer 600-at visznek haza éves szinten. Azaz 7 millió forinttal többet kereshet az, aki jobban néz ki.

Nők esetében az eltérések szolidabbak és nehezebben mérhetők – mondja a két közgazdász.

“Hasonló az egész a politikusok fizimiskája és megválasztásuk esélye közti összefüggéshez. A jó külső jobban segíti a férfiakat, mint a nőket, mivel erős a sztereotípia, amely szerint egy nő nemigen lehet szép és okos egyaránt. Férfiak esetében ugyanakkor nincs +szőke nő+ szindróma” – idézte Leigh-t a The Sydney Morning Herald című ausztráliai lap.

(Leigh egyébként az Ausztráliai Nemzeti Egyetemet odahagyva politikai pályára lépett, és jelenleg parlamenti képviselő.)

Vezetők értékelték a férfiak fizetését

A külső és a fizetés közti kapcsolat vizsgálatához állásinterjúkkal megbízott vezetőket kérték fel a tanulmány készítői.

Fényképeket mutogattak nekik, és azt kérték, hogy értékeljék egy hatos skálán a képeken lévők vonzerejét. Meglehetősen egybehangzó lett az esztétikai megítélés. Ezek után már csak meg kellett nézni, hogy a konkrét személyeknek mennyi a fizetésük, illetve, hogy alkalmazták-e őket egyáltalán.

Az eredmények alapján a rútaknak 15 százalékkal kisebb az állásesélye, mint az átlagos külsejűnek, ugyancsak kevesebb közülük a nős, és igen kevés az olyan, akiknek a felesége is jó fizetést visz haza.

Álláskeresés a CV-Online.hu oldalon>>

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.