Hogy találod meg a csaló munkáltatókat?

by | febr 4, 2013 | Hírek

Feketelista Álláskeresőknek néven jelent meg egy oldal a Facebook-on, amelynek célja, hogy olyan gyűjtőhellyé alakuljon, amiben mindenki megnevezheti azt a céget, ami megvezette, megkárosította az álláskeresőket, munkavállalókat.

A kamu álláshirdetések műfaja nem újkeletű, és az átverők újabbnál újabb trükköket találnak ki, hogy megvezessék a sokszor kétségbeesett álláskeresőket.

Van, akinek a lehúzás a célja, van, aki adathalászatra használja a pályázók adatait, de az is előfordulhat, hogy a hirdető némi ingyen munka ellenében húzza csőbe a munkakeresőket.

A Feketelista Álláskeresőknek szerkesztői szinte hiánypótló fórumot hoztak létre, ahol a csalódott, átvert dolgozni vágyók megoszthatják a tapasztalataikat. Van itt szó emelt díjas sms-ekről, de olyan történetet is olvasni, aki már külföldön jött rá, hogy a korábban megbeszéltekkel szemben jóval több eurót vonnak le a munkabéréből.

A szerkesztők a tartalomért felelősséget nem vállalnak, és a közölt tartalmakat nem teszik ki név nélkül. Mielőtt azonban bárki beküldené a saját történetét, jó, ha tisztában van azzal, hogy ha a cégadatokon kívül személyes adatokat (név, mobilszám) is nyilvánosságra hoz, az jogilag támadható lesz.

HR Portál

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.