Hogy találod meg a csaló munkáltatókat?

by | febr 4, 2013 | Hírek

Feketelista Álláskeresőknek néven jelent meg egy oldal a Facebook-on, amelynek célja, hogy olyan gyűjtőhellyé alakuljon, amiben mindenki megnevezheti azt a céget, ami megvezette, megkárosította az álláskeresőket, munkavállalókat.

A kamu álláshirdetések műfaja nem újkeletű, és az átverők újabbnál újabb trükköket találnak ki, hogy megvezessék a sokszor kétségbeesett álláskeresőket.

Van, akinek a lehúzás a célja, van, aki adathalászatra használja a pályázók adatait, de az is előfordulhat, hogy a hirdető némi ingyen munka ellenében húzza csőbe a munkakeresőket.

A Feketelista Álláskeresőknek szerkesztői szinte hiánypótló fórumot hoztak létre, ahol a csalódott, átvert dolgozni vágyók megoszthatják a tapasztalataikat. Van itt szó emelt díjas sms-ekről, de olyan történetet is olvasni, aki már külföldön jött rá, hogy a korábban megbeszéltekkel szemben jóval több eurót vonnak le a munkabéréből.

A szerkesztők a tartalomért felelősséget nem vállalnak, és a közölt tartalmakat nem teszik ki név nélkül. Mielőtt azonban bárki beküldené a saját történetét, jó, ha tisztában van azzal, hogy ha a cégadatokon kívül személyes adatokat (név, mobilszám) is nyilvánosságra hoz, az jogilag támadható lesz.

HR Portál

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!