Gondolkodj másként, ha gazdag akarsz lenni!

by | jan 7, 2013 | Hírek

A pénz nem boldogít, a boldogsághoz azonban mégis nagyban hozzájárul.  De mi a titok?

Azt mondják, minden a gondolkodásunkon múlik. Íme, egy felmérés alapján 13 dolog, amiben a gazdagok másként gondolkodnak. Talán éppen ez a gazdagságuk titka?

 

1. Én vagyok az első

Míg az átlagos emberek úgy gondolják, hogy meg kell menteni a világot, és másokat sokszor maguk elé helyeznek, addig a gazdag emberek úgy gondolják, hogy először magukat kell megmenteni, és magunkon kell segíteniük, mielőtt másokkal foglalkoznának.

 

2. A gazdagok nem lottóznak

A felmérések szerint azok, akik gazdagok, akkor sem lottóztak, amikor még nem voltak gazdagok. Ez hozzáállás kérdése. A tehetősebbeknek azért is sikerülhetett összegyűjteniük vagyonukat, mert nem vártak arra, hogy egy barát, a kormány vagy éppen egy lottó ötös kihúzza őket a csávából. Inkább maguk tettek a dolog érdekében.

 

3. A speciális tudás fontosabb

Míg az átlagos emberek hisznek abban, hogy a jól kitaposott ösvényen is meg lehet gazdagodni, addig a gazdagok sokkal inkább hajlandóak fizetni a speciális tudásért.

 

4. Múlt vagy jövő

Legtöbbünk szívesen mereng a múlton, holott a gazdag emberek legtöbbször inkább a jövőről álmodoznak. A szegényeket gyakran a múltjuk köti meg, és akadályozza a nagyobb tervek megvalósításában.

 

5. Mit jelent a pénz?

Míg általában az emberek, a jól képzettek is abba a hibába esnek, hogy a pénzre emocionálisan tekintenek, és a nyugodt öregséghez vezető útnak tartják, addig a gazdagok számára a pénz lehetőséget jelent.

 

6. Pénzt keresni azzal, amit szeretünk?

Sokan csak azért dolgoznak, hogy meg tudjanak élni, és nem is szeretik a munkájukat. Azok azonban, akik szenvedéllyel végzik a dolgukat, sokkal nagyobb eséllyel válnak gazdaggá.

 

7. Magas elvárások, vastagabb pénztárca

Sokan a csalódások elkerülése végett inkább nem is támasztanak magas elvárásokat magukkal szemben.  A tehetőseknek azonban legtöbbször hatalmas elvárásaik vannak és követik az álmaikat.

 

8. Mitől leszünk gazdagok?

Ahhoz, hogy elérjük vágyainkat, az átlag szerint tenni kell valamit, a vagyonosak szerint viszont nekünk kell „valakivé válni” – tanulással, fejlődéssel, változással.

 

9. Kinek a pénze kell nekünk?

Legtöbben azt hiszik, a saját pénzükre van szükség a vágyaik megvalósításához. A gazdagok bátran használják másokét is.

 

10. Életszínvonalat az átlag alá!

Míg a gazdagok hajlandóak átlag alatti színvonalon élni terveik megvalósulásáért (illetve addig), addig általában az emberek a középszinten vagy afelett kívánnak élni.

 

11. Mit adunk át gyermekeinknek?

A szegények túlélni tanítják gyermekeiket, miközben a gazdagok arról tanítanak, amit a világ adhat, és amit nem.

 

12. A pénz perspektívája

A gazdagok legtöbbször hajlandóak beismerni, hogy a pénz képes megoldani a legtöbb problémájukat, ettől nyugodtabbak lesznek, és még több pénzt tudnak keresni.

A többiek azonban a pénzt mint szükséges rosszat ismerik, amiért folyamatosan harcolniuk kell.

 

13. Azok a jó barátok

A gazdagok szintén gazdagokkal veszik körül magukat. A rosszabbul keresők azonban inkább kerülik a társaságukat- rájuk aggatva a sznob címkét – ahelyett, hogy eltanulnák tőlük a gazdagsághoz segítő gondolkodást.

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!