Gondolkodj másként, ha gazdag akarsz lenni!

by | jan 7, 2013 | Hírek

A pénz nem boldogít, a boldogsághoz azonban mégis nagyban hozzájárul.  De mi a titok?

Azt mondják, minden a gondolkodásunkon múlik. Íme, egy felmérés alapján 13 dolog, amiben a gazdagok másként gondolkodnak. Talán éppen ez a gazdagságuk titka?

 

1. Én vagyok az első

Míg az átlagos emberek úgy gondolják, hogy meg kell menteni a világot, és másokat sokszor maguk elé helyeznek, addig a gazdag emberek úgy gondolják, hogy először magukat kell megmenteni, és magunkon kell segíteniük, mielőtt másokkal foglalkoznának.

 

2. A gazdagok nem lottóznak

A felmérések szerint azok, akik gazdagok, akkor sem lottóztak, amikor még nem voltak gazdagok. Ez hozzáállás kérdése. A tehetősebbeknek azért is sikerülhetett összegyűjteniük vagyonukat, mert nem vártak arra, hogy egy barát, a kormány vagy éppen egy lottó ötös kihúzza őket a csávából. Inkább maguk tettek a dolog érdekében.

 

3. A speciális tudás fontosabb

Míg az átlagos emberek hisznek abban, hogy a jól kitaposott ösvényen is meg lehet gazdagodni, addig a gazdagok sokkal inkább hajlandóak fizetni a speciális tudásért.

 

4. Múlt vagy jövő

Legtöbbünk szívesen mereng a múlton, holott a gazdag emberek legtöbbször inkább a jövőről álmodoznak. A szegényeket gyakran a múltjuk köti meg, és akadályozza a nagyobb tervek megvalósításában.

 

5. Mit jelent a pénz?

Míg általában az emberek, a jól képzettek is abba a hibába esnek, hogy a pénzre emocionálisan tekintenek, és a nyugodt öregséghez vezető útnak tartják, addig a gazdagok számára a pénz lehetőséget jelent.

 

6. Pénzt keresni azzal, amit szeretünk?

Sokan csak azért dolgoznak, hogy meg tudjanak élni, és nem is szeretik a munkájukat. Azok azonban, akik szenvedéllyel végzik a dolgukat, sokkal nagyobb eséllyel válnak gazdaggá.

 

7. Magas elvárások, vastagabb pénztárca

Sokan a csalódások elkerülése végett inkább nem is támasztanak magas elvárásokat magukkal szemben.  A tehetőseknek azonban legtöbbször hatalmas elvárásaik vannak és követik az álmaikat.

 

8. Mitől leszünk gazdagok?

Ahhoz, hogy elérjük vágyainkat, az átlag szerint tenni kell valamit, a vagyonosak szerint viszont nekünk kell „valakivé válni” – tanulással, fejlődéssel, változással.

 

9. Kinek a pénze kell nekünk?

Legtöbben azt hiszik, a saját pénzükre van szükség a vágyaik megvalósításához. A gazdagok bátran használják másokét is.

 

10. Életszínvonalat az átlag alá!

Míg a gazdagok hajlandóak átlag alatti színvonalon élni terveik megvalósulásáért (illetve addig), addig általában az emberek a középszinten vagy afelett kívánnak élni.

 

11. Mit adunk át gyermekeinknek?

A szegények túlélni tanítják gyermekeiket, miközben a gazdagok arról tanítanak, amit a világ adhat, és amit nem.

 

12. A pénz perspektívája

A gazdagok legtöbbször hajlandóak beismerni, hogy a pénz képes megoldani a legtöbb problémájukat, ettől nyugodtabbak lesznek, és még több pénzt tudnak keresni.

A többiek azonban a pénzt mint szükséges rosszat ismerik, amiért folyamatosan harcolniuk kell.

 

13. Azok a jó barátok

A gazdagok szintén gazdagokkal veszik körül magukat. A rosszabbul keresők azonban inkább kerülik a társaságukat- rájuk aggatva a sznob címkét – ahelyett, hogy eltanulnák tőlük a gazdagsághoz segítő gondolkodást.

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.