Honnan tudjuk, hogy a pályázó hazudik?

by | febr 5, 2013 | Hírek

Akár HR-esként akár az adott osztály vezetőjeként veszünk részt egy állásinterjún, érdemes tisztán látnunk a jelöltet. Lehet bármilyen kifogástalan a kinézete, lehet, hogy már a felvételiztetők dörzsölik a tenyerüket, milyen jó új kollégát találtak, de az igazság néha fáj, a pályázók pedig sokszor hazudnak. De honnan tudhatjuk?

Gesztusok

Az állásinterú gesztusairól sokat olvashattunk már – többek között a fejvakarás, a szemkontaktus hiánya vagy a száj gyakori érintése mind a hazugság jele lehet. Persze érdemesebb a testbeszédet mélyebben tanulmányoznunk, ha állásinterjúra készülünk – akár interjúztatóként, akár pályázóként. Ilyenkor ugyanis csokorban kell nézni a testbeszéd jeleit.És más “hazugságjelet előidéző” okok is lehetnek a háttérben.
Talán azért feszeng a jelentkező, mert túl szűk a szoknyája? Azért izzad a pályázó, mert túlsúlyos és hosszúujjú ing és zakó is van rajta?
Amennyire azonban a hazugság jelei megmagyarázhatók, annyira mímelhetők az igazmondás jelei.
A nyitott tenyér általában pozitív, nyílt és őszinte személyiséget tükröz. Ez a technika azonban tanulható. Habár nehezebben megy a hazugság nyitott tenyérrel, sokan legyűrik ezt az akadályt.

N legyünk restek utánanézni azoknak a dolgoknak, amiknek mi is utánanézhetünk az interneten vagy ismerősi körünkben. Valóban kapott díjat a jelöltünk? Többen készítették a pályamunkát, mégis magának zsebelte be az elismerést?
Stimmelnek az évszámok? A konferenciaprogramban tényleg benne van a neve? Vagy hírét se hallották? Vegyünk egy kis fáradtságot, hogy leellenőrizzük a jelöltet. Hazugság esetén így még időben mondhatunk nemet.

Eredmények

Kérdezzünk bele bátran a részletekbe. Hogyan érte el azt az eredményt? Kik segítették a munkájában? Hogyan szervezte a munkafolyamatokat?

Az eredmények bezsebelése egészen egyszerű, az eredmény kivitelezésében – különösen, ha ön  az adott szakterületen jártas – könnyen kilóghat a lóláb. Ne féljünk belekérdezni.

Referenciaszemély

Ha úgy érezzük, még mindig nem tiszta a jelöltünk, mert minden rostán átment, felhívhatjuk a megadott referenciaszemélyeket ellenőrzés gyanánt. Ha nem játszanak össze, nyert ügyünk van: megtettünk mindent a jelentkező átvilágítására. Persze, azonnal is kérhetünk egy új referenciaszemélyt, akit távozása után hívunk fel azonnal.

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.