Jó főnök gén – Vezetőnek születni kell?

by | jan 16, 2013 | Hírek

Megtalálták a jó főnök génjét. Az rs4950 határozza meg a kutatók szerint, hogy kiből lesz jó vezető, és ki alkalmas inkább alkalmazottként dolgozni.

Brit kutatók (ki más?) fedezték fel a jó főnök gént, vagyis azt, amelyik öröklődik, és egyértelműen kapcsolatba hozható azzal, kiből lesz vezető, és kiből nem.

Természetesen a kutatók sem cáfolják, hogy a vezetői képességek tanulhatóak, és ezáltal is kibontakozhatnak, de a nagy lökést a főnökké váláshoz ez a gén jelenti állításuk szerint.

A genetika dönti el, főnök leszel-e

University College of London kutatói négyezer ember génmintáit vizsgálták meg, majd összevetették a munkájukról és a kapcsolati rendszerükről kapott információkkal. A munkahelyi vezetői szerepeket használták a vezetői magatartás mérőeszközeként, melyből kiderült, hogy a vezetői jellemvonások eltérései kapcsolatban állnak géntérképükkel.

“Azonosítottuk az rs4950 jelű gént, amely úgy tűnik összefüggésben áll a vezetői képesség öröklődésével nemzedékeken keresztül. Nagyjából igaz az az általános bölcsesség, amely szerint a vezetés készség, de azt is kimutattuk, hogy részben genetikai gyökerű” – mondta Jan-Emmanuel De Neve, a kutatás vezetője.

A tanulmány azt is sugallja, hogy korábbi nagy történelmi személyink génkódjában is megtalálható volt az rs4950-es kódjelű gén.

Természetesen a kutatásokat még folytatják, és a környezeti tényezőket (például a gyermek tanulási környezetét) is vizsgálni fogják, hogy bebizonyítsák, a jó főnök gén létezik.

Keressen munkát, vagy éppen főnök pozíciót a cvonline.hu oldalon>>

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.