Kirúgták, mert megmentett egy gyereket

by | márc 29, 2013 | Hírek

Azt gondolnánk, hogy a bátor emberek elnyerik méltó jutalmukat. Egy gyermek életéért cápával birkózó walesi férfit azonban éppen ezért rúgtak ki- ráadásul egy gyermekalapítványtól.

Azonnali hatállyal menesztették azt a walesi férfit, aki életének kockáztatásával bevetette magát a vízbe, hogy “lebirkózzon” egy cápát, és ezzel megmentsen egy gyermeket.
Ezzel önmagában nem lenne semmi gond, sőt, még egy nagy hátbaveregetés is járhatott volna neki – különös tekintettel arra, hogy egy gyermekalapítványnál dolgozik, ám mivel a hősködése idején betegállományban volt, azonnal menesztették.

A stresszt akarta kipihenni betegállományban

A 62 éves Paul Marshallsea elbocsátó levelében indoklásként az szerepelt, hogy munkavégzésre  ugyan képtelen volt, de arra nem, hogy Ausztráliába utazzon és cápával birkózzon – arra az MTI.

És nem csak őt, de a vele együtt dolgozó 56 éves feleségét is lapátra tette a cég, mivel mindketten betegszabadságon voltak munkájuk okozta stresszre hivatkozva.

Ennek kipihenése végett utaztak két hónapos üdülésre Ausztráliába, ám balszerencséjükre a férfiból  világhírű hős lett. Egy grillpartiról rohant a vízbe, amikor meghallotta, hogy többen cápát kiáltanak. Amikor meglátta, hogy a sekély vízben valóban veszélyes ragadozó portyázik, ráadásul pancsoló kisgyerekekhez egészen közel, berohant a vízbe, majd a farkuszonyánál megragadta a kétméteres cápát, és a mélyebb vízbe húzkodta. Az állat nem örült neki, kis híján beleharapott a férfi lábába, aki viszont fürgébb volt, és elugrott előle, majd pedig szerencsésen kiszaladt a térdig érő vízből a partra.

Az egészet lencsevégre kapta egy tévéstáb, amely véletlenül épp a közelben forgatott, a videó azután világszerte ismertté vált, és a férfi munkáltatói is megtekintették.

“Ha nem rohantam volna a gyerekek megmentésére, még mindig lenne állásom, és a feleségemnek is. Egy gyerekalapítványtól inkább gratulációt várhatna el az ember, nem pedig azt, hogy szó nélkül kirúgják” – idézte a férfit a The Daily Telegraph című brit lap.   Marshallsea-t korábban többször is kitüntették jótékonysági munkájáért.

Nagy a lebukás veszélye

Erre jó, ha mi is vigyázunk! Ugyan elég kevés esélyünk van arra – statisztikailag legalábbis- hogy egy cápával birkózzunk a betegszabadságunk alatt, ám ilyen-olyan indokkal, a törvény nyújtotta kiskapukkal bizony megüthetjük a bokánkat, ha kiránduláson kapnak – ahelyett, hogy az ágyat nyomnánk.

A legnagyobb közösségi oldalakon érdemes arra időt és energiát fordítani, hogy a beállítások módosításával, az adatvédelmi lehetőségek kihasználásával tényleg csak az előtt tegyük láthatóvá fényképeinket, jelöléseinket, tag-einket, akik barátaink, és nem élnek vissza az információkkal.

Mivel az új munka törvénykönyve szerint összesen csak 7 szabadnapunk fölött rendelkezünk, elképzelhető, hogy egy gyors visszautasítás után elgondolkodunk azon, hogy betegszabadság alatt hozzuk magunkat “munkaformába”.

Erre azonban nem érdemes építeni, hiszen ha kiderül, indokoltan küldhetnek el bennünket. Mert mint láthatjuk, lehet, éppen egy tévéstáb útjába botlunk, és mi leszünk az esti híradó fő sztárjai.

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.