Nemcsak az önéletrajzon múlik a jelentkezés sikere

by | aug 22, 2014 | Álláskeresési tippek

e-mail illusztrációMindenkinek az életében eljön legalább egyszer – de mindinkább többször – az a pillanat, amikor jelentkezni szeretne egy álláshirdetésre. Manapság az internet világában a postai úton feladott jelentkezés ritka mint a fehér holló, ezért cikkünkben az elektronikus jelentkezéshez nyújtunk segítséget.

Mi legyen a tárgy?

Ez talán a legegyszerűbb kitöltendő rész az elektronikus üzenet során, azonban fontos, hogy sose hagyjuk üresen! Az üzenet ’tárgy’ mezőjébe a pozíció nevét írjuk (például gazdasági asszisztens), amire jelentkezünk, vagy hozzátehetjük még a ’jelentkezés’ szöveget is.

e-mail tárgy

Megszólítás

Kinek is írunk? Talán ennek meghatározása, a címzés az egyik legelgondolkodtatóbb feladat a jelentkezés során. Érdemes – ha tudva levő – a cég vállalati weboldalát is áttekinteni, hátha rálelünk a HR-es munkatárs, vagy az adott pozíció vezetőjének nevére.

ÉRDEKES: A kísérőlevél részei

Egy konkrét személynek címezni nekünk is segítség, ráadásul a cég is pozitívumként veheti, hogy érdekel minket annyira az állás, hogy kellőképp utánanézünk. Abban az esetben, ha semmilyen információt nem találunk, akkor javasoljuk a „Tisztelt Munkaadó”, vagy „Tisztelt Hirdető” megszólítást.

e-mail megszólítás

Levél tartalma

Maga a levél tartalma már nem okozhat nehézséget, mivel ilyenkor az alábbiakat kell feltüntetni:- hol találkoztunk az álláshirdetéssel, – milyen pozícióra jelentkezünk, – milyen dokumentumokat mellékeltük. Ez a legalapvetőbb jelentkezési forma, melyet színesíthetünk még azzal, hogy melyek azok a korábbi tapasztalataink, amelyek alapján mi vagyunk az ideális jelölt. Viszont arra ügyeljünk, hogy ezt 1-2 mondatba sűrítsük bele, ne legyen túl hosszú a levél!

e-mail tartalom

Írjuk alá!

Ahogyan az önéletrajz elkészítésénél, úgy az e-mail megírásánál is figyeljünk arra, hogy a levelet fogadó HR-esnek kevés ideje jut majd a mi levelünk áttekintésére, ezért törekedjünk arra, hogy minél konkrétabbak és elérhetőek legyünk! Éppen ezért ne feledkezzünk meg az aláírásunknál a telefonszámunk és akár még a Linkedin profiloldalunk feltüntetéséről!

e-mail alairas

Ne feledjük a csatolmányt!

Bizonyára mindenkivel előfordult már, hogy a másodlevelében mindössze ennyi állt: „Bocsánat, a csatolmány lemaradt!”. Figyeljünk oda erre, szánjunk rá egy plusz percet az átnézésre mielőtt elküldenénk a levelet! Haladjunk lépésről lépésre kellő időt szánva az átnézésre hogy közelebb kerülhessünk álmaink munkájához!

e-mail teljes

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.