Hogyan kezdj munkát keresni egy új városban?

by | jún 13, 2014 | Álláskeresési tippek

allaskereses-ujvaros-150Egy idegen városban kapcsolati háló nélkül igen nehéz boldogulni. Hogyan könnyítheted meg az álláskeresést?

Ugyan Magyarországon a többi európai országhoz képest kisebb a költözési hajlandóság, a fiatalok többsége azonban mégis inkább a környező nagyvárosok egyikébe vagy a megyeszékhelyen keresi boldogulását. Illetve sokan vannak olyanok is, akik külföldi munkát terveznek.

Egy idegen városban azonban, kapcsolati háló nélkül igen nehéz boldogulni. Hogyan könnyítheted meg az álláskeresést egy idegen városban?

Változtass lakóhelyet – online

Az a legjobb, ha jelenlegi lakóhelyedről keresel másik munkát. Ennek egyik oka, hogy az online térben egyszerű jelentkezni, és ha elindul az állásinterjúid időszaka, ha nincs túl messze a választott helyszín, érdemesebb inkább otthonról keresni.

ÉRDEKES: Elrejtett állások – Így találd meg a lehetőségeket

Ha jelenleg nincs munkád, nyugodtan átállíthatod a LinkedIn profilodon a lakóhelyedet a megcélzott városéra. Így sokkal több esélyed van, hogy ezen a platformon hívjanak be helyi pozícióra.

Ha van munkád, akkor inkább ne kockáztasd a főnök kérdő pillantását.

Frissített önéletrajz

Ha van ismerősöd az adott városban, az önéletrajzban is kicserélheted a lakóhelyed címét. Persze csak akkor, ha előtte bejelentetted ezt neki, és könnyen tudsz mozogni és tényleg ott tudsz tartózkodni néhány napot. Ha behívnak interjúra, és ott kicsúszik a szádon, hogy valójában hol laksz, nagyon rossz érzés keríti majd hatalmába a HR-est, hogy hazudtál neki. Az őszinteség is kifizetődő, érdemes a kísérőlevélben leírni, hogy éppen például Budapestre szeretnél költözni.

A címet nem szabad kihagyni, akkor ugyanis ismét a gyanú árnyékába kerülhetsz.

Listázz

Listázd ki a helyi vállalatokat, amelyeknél lehetnek neked való pozíciók. Akár olyan vállalatokat, amelyek anyag- vagy leányvállalata jelenlegi városodban található. Célozd meg őket CV-vel, nézegesd a karrieroldalukat és ha van nyílt napjuk, látogass el oda is.

Helyi állásbörzék, újságok

Sok cég szívesebben keres regionálisan, mint országosan. Menj el a helyi állásbörzére, ahol a helyi cégek HR-eseivel találkozhatsz, és máris egy állásinterjún találhatod magad. De a helyi újságok és internetes portálok is arra adnak lehetőséget, hogy adott területen kereshess.

Megyei közvetítők

Vannak helyi állásközvetítők, őket se hagy ki a sorból. Mivel ezekbe az adatbázisokba első sorban helyiek jelentkeznek, és ha ebbe bekerülsz, téged is megkereshetnek helyi ajánlatokkal.

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.