Határok nélkül – nemzetközi állásbörze

by | szept 12, 2014 | Hírek

Határok nélkül - nemzetközi állásbörze logoIdén, két év kihagyás után az EUWORK által kerül megrendezésre az éves nemzetközi – és információs állásbörze, 2014. Szeptember 20-án a Gellért Hotelben, Budapesten.

A rendezvényen az álláskeresők közvetlenül találkozhatnak a külföldi munkaadókkal, illetve megismerhetik az állásokat kínáló országok viszonyait, munkaügyi kérdésekben való eligazodáshoz segítséget kaphatnak, tájékozódhatnak az aktuális lehetőségekről, illetve ingyenes önéletrajz-írási tanácsadás is a látogatók rendelkezésére áll.

Magyarország 2004-es Európai Uniós csatlakozása óta szabadon vállalhatnak a magyarok munkát az Európai Unió egész területén – mellyel komoly szakmai tapasztalatokra, tudásra, és nem utolsó sorban, kedvezőbb jövedelemre tehetnek szert. Az Uniós határokon túl pedig egyre könnyebben juthatnak munkához az egyszerűsödő ügyintézés és a növekvő munkaerő iránti kereslet miatt.

Milyen országok képviselőivel és állásaival találkozhatnak az érdeklődők?

Első sorban olyan külföldi munkaadók és munkaközvetítő cégek képviselői vesznek részt, akik az EU-n belül kínálnak állásokat, leginkább angol és német nyelvterületeken: Ausztria, Németország, Svájc, Írország, Hollandia, Skócia. Végül, de nem utolsó sorban, lesznek természetesen angliai kiállítók is – hisz az Egyesült Királyság a legnépszerűbb ország külföldi munkavállalás céljából a magyarok körében, már több százezer honfitársunk dolgozik a szigetországban.

Programok:

  • Előadás: Külföldi Munka. Lehetőségek, elvárások, tévhitek, előnyök és hátrányok.
  • Bemutató: hol milyen állás lehetőségek vannak Európában?
  • Kiselőadások: külön-külön a munkavállalás bemutatása német és angol nyelvterületen
  • Kérdezz-felelek: GYIK és bármi, ami eszedbe jut (TB, adózás, család, stb.)
  • Önéletrajz ambulancia: legyen az önéletrajzod külföldi munka kész!
  • Nyelvteszt: milyen a nyelvtudásod a gyakorlatban?

A külügyi börzén a legkülönfélébb munkakörökbe keresnek jelentkezőket, a szakmunkásoktól a diplomásokig. A kiállítók jelentkezőket várnak többek között orvosi, informatikai, szakápolói, építő és vendéglátó-ipari, fémipari és szakmunkás munkakörökbe is, de rengeteg könnyen betölthető diákmunka is terítékre kerül. A szervezők felhívják az érdeklődők figyelmét, hogy szakmai tapasztalat illetve szakirányú végzettség nem minden esetben, de bármelyik munka megszerzéséghez legalább alapfokú idegen nyelvtudás szükséges.

Hogyan lehet jelentkezni?

Az állásbörzén való részvétel előzetes regisztrációt NEM igényel. Ugyanakkor azt kérjük, hogy a résztvevők számának előzetes felméréséhez az érdeklődők jelezzék részvételi szándékukat a Nemzetközi Állásbörze Facebook eseményén.

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!