Hogyan építsen egy nő sikeres karriert

by | jún 2, 2014 | Hírek

noi-karriernap-0602-150Akár munkát keres valaki, akár a gyorsabb szakmai előrejutásán dolgozik, felsőfokú végzettségű nőként is szüksége lehet támogatásra. Ez a kettős igény indította arra a HVG Állásbörze szervezőit, hogy 2014. júniusában megszervezzék az első hazai Női Karriernapot. A rendezvény célja, hogy a női munkaerőt támogató, családbarát cégeket összehozza leendő alkalmazottaikkal. Emellett a résztvevők érdekfeszítő előadásokat hallgathatnak meg a karriertervezésről, a nők helyzetéről a munka világában, illetve sikertörténetekből meríthetnek inspirációt.

Miért van szükség kimondottan a női munkavállalókra fókuszáló karrier-tanácsadásra? Elkél a támogatás és a törődés, hiszen a nők világszerte, így nálunk is hátrányt szenvednek a munka világában. Kevesebbet keresnek, mint a férfiak, lassabban haladnak felfelé a vállalati létrán, és ha családot alapítanak, attól kezdve otthon, a “második műszakban” is helyt kell állniuk, amit ráadásul sok vállalatnál nem néznek jó szemmel. Szerencsére egyre több cég ismeri fel, hogy az értékes női munkaerőt kimondottan rá szabott programokkal érdemes támogatni. Ez alapvető érdeke minden szervezetnek, hiszen a női erőforrásba fektetett plusz energia bőségesen megtérül, a támogatott alkalmazottak meghálálják a segítséget lojalitásukkal, kreativitásuk, speciális problémamegoldó képességeik fokozott mozgósításával. A Női Karriernapon azok a kiállítók várják az álláskeresőket, amelyek fejlett vállalati kultúrájuknak köszönhetően már jó ideje nagy hangsúlyt fektetnek a női munkavállalók útjának egyengetésére, programszinten is segítséget nyújtva nekik karrierjük megtervezésében.

Az izgalmasnak ígérkező előadásokon minden olyan téma előkerül, amelyek a dolgozó nők számára a legtöbb töprengésre adhatnak okot manapság. Hogyan lehet egyszerre megfelelni a család, illetve a karrier támasztotta elvárásoknak? Melyek a leginkább nő- és családbarát munkahelyek Magyarországon? Hogyan viselkedjünk nőként egy állásinterjún? Milyen jogai vannak a kismamának, és hogyan védheti meg magát, ha diszkrimináció fenyegeti a munkahelyén? Milyen módszerekkel szerelhető le az agresszív kolléga, sőt állítható a mi oldalunkra? A Jobline Női Karriernap előadói, akik valamennyien szakterületük legkiválóbb művelői közé tartoznak, ilyen kérdésekre keresik, és adják meg a választ.

jl_nkn-cvonline-banner-stat-468_v1_t140508-01

Nevelős Orsolya, a Siemens kommunikációs igazgatója és fenntarthatósági megbízottja így ajánlja előadását az érdeklődők figyelmébe:

„Nőnek lenni sokba kerül. Nem nagy újdonság, de most nem a fodrászlátogatásokra és a divatházakban megeső „beruházásokra” gondolok. Még csak nem is arra a közismert tényre, hogy egyszerre nőnek, feleségnek, barátnőnek, sikeres és megbízható munkatársnak, anyának lenni milyen hihetetlen energia-befektetést igényel tőlünk. Inkább azt szeretném hangosan átgondolni, hogy milyen más ‘valutákban’ fizetünk még női létünkért és döntéseinkért. Bármilyen fókuszt is választunk életünknek, ítéletekkel találjuk szemben magunkat. Bárkinek is akarunk leginkább megfelelni – és lássuk be, ez sokszor nem mi magunk vagyunk – valaki mindig csalódott lesz. Nem feminista eszmefuttatás ez, csupán realista problémafelvetés, amelyre, ha nem is tudunk biztos választ adni – főleg nem mindenkire igazat – azért már maga a kérdésfelvetés is felszabadító és inspiratív lehet.”

A rendezvény egy másik előadója, Repka Ágnes HR-szakértő, okleveles munkajogi szakokleveles tanácsadó pedig így foglalja össze szakmai ars poeticáját:

„Hiszek abban, hogy egyetlen nő, aki megtanulja az alapvető munkajogi tudnivalókat, s kiáll magáért adott helyzetben, sok másik nő életét és sorsát is megváltoztathatja. Rövid távon a tudás átadásával, bátorítással, példamutatással, hosszú távon pedig egy új, jogtudatosabb női generáció felnevelésével.”

A Női Karriernapon a részvétel ingyenes. Ha szeretne részt venni a programokon, regisztráljon még ma: www.noikarriernap.hu/hu/felkeszules/regisztracio

 

Időpont: 2014. június 14. 10:00-18:00

Helyszín: Bálna Budapest Rendezvényközpont, 1093 Budapest, Fővám tér 11-12.

 

 

 

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.